vrijdag 26 oktober 2012

Krantenkoppen !

In taal loopt ons vierde thema 'Pesten' wat op zijn einde en we maakten in groepjes grappige krantenkoppen. De woordpakketten laten we ondertussen wat rusten om ons nu enkele weken te verdiepen in de werkwoorden.
Op donderdag was er een theatervoorstelling in de Bunder; 'De wesp' wat door de leerlingen erg gesmaakt werd.In de wiskundelessen leren we vooral hoofdrekenen met tussenstappen tot 10 000 en remediƫrden we de algemene toets en de LVS-toetsen.
Deze week stond ook wat in het teken van lezen. We trokken naar de bibliotheek om nieuwe klasboekjes en op vrijdagnamiddag was er weer voorleeshalfuurtje. Het boek Sjakie en de chocoladefabriek mag al heel oud (en versleden) zijn, toch wordt met spanning elke week geluisterd naar het boeiende verhaal van Roald Dahl (ja, de lievelingsjeugdschrijver van de juf ). In de vakantie staat geen huiswerk op het programma, maar wat lezen; stil of hardop; dat is de boodschap !
Vandaag stonden we ook even stil bij de 8 vormen van slim of knap zijn en merkten we dat het rapport wat punten betreft het vooral over reken-,woord- of natuurknap heeft. Gelukkig wordt er ook veel aandacht (met woorden ) besteed aan de andere vormen , zoals samenknap of zelfknap. We leerden ook dat dat allemaal best gecombineerd wordt met inzet en motivatie om echt gelukkig te zijn in wat je doet. Hopelijk was iedereen tevreden over zijn of haar presteren.
Aan iedereen een deugddoende vakantie ('t zal de juf ook deugd doen) en aan de kinderen die meelopen zondag ; toi,toi, toi en tot zondag. Onthoud ; aankomen is al een overwinning op zich !
herfstgroeten, 
juf Els

Geen opmerkingen: