vrijdag 19 oktober 2012

Op stap in Moorslede



Maandag trokken we op leerwandeling door Moorslede.We werden in groepjes verdeeld en elk groepje werkte aan een andere opdracht.We kwamen langs woon-, recreatie-,landbouw-,natuur-, en handelsgebied.In de verte zagen we ook het industriegebied liggen . We probeerden ook telkens te oriënteren volgens de windstreken.
Foeke was onze eerste tiener die jarig was en we zongen en deelden de verjaardagskaart uit. Daarbij deelde Foeke wat lekkers uit.
Deze week leerden we in wiskunde werken met blokken en konden dit oefenen op de computer. Ook de ijzeren maten (meten) stonden extra in de kijker.
Vandaag was het dag van de jeugdbeweging. Heel wat kinderen waren in uniform. In de namiddag werd bekendgemaakt wie de winnaar was van de affichewedstrijd van de Happy Days. Twannes was in onze klas de gelukkige en kreeg een koe-beker. Proficiat !We kregen ook een uurtje bewegingsexpressie van de 'Heidi's en Antons' uit de oudervereniging en dansten op Tirolermuziek. Een voorproefje voor de papa's en mama's morgen...of zou het er toch wat 'moderner' aan toegaan op de echte Happy Days-fuif? Alvast allemaal hartelijk welkom en dankjewel aan de oudervereniging voor de organisatie van dit evenement want de opbrengst komt de school en dus de kinderen ten goede.
groeten uit Tirol,
juf Els

Geen opmerkingen: