vrijdag 5 oktober 2012

Door de eeuwen heen.

 Ons eerste werothema liep ten einde. We maakten kennis met kinderen uit verschillende eeuwen en leerden heel wat bij over hun leven. Dat was een hele boterham; vooral het leerwerk. Daarom oefenden we in stukjes en ook op de computer; met de oefentoetsen die thuis ook een hulp kunnen zijn.
Vandaag verkleedden de leerlingen zich in iemand uit een bepaalde eeuw en testten we de 6de klassers even over hun kennis op dit gebied. Ja, ze wisselden zelfs 2 groepjes van plaats.




 Ook bij wiskunde kwam er nieuw leerstof bij. We zijn namelijk gestart met de getallen tot 10 000. In meten werkten we met gewichten en inhouden.
Na de maandopening bespraken we het 'samen knap' zijn in zonze klas en als beloning voor het 'zorgen voor elkaar op moeilijke momenten' kreeg iedereen een talentensnoepje.

Ons tweede taalthema loopt ook op z'n einde. We leerden over het Afrikaans , het dialect en de standaardtaal en héél belangrijk naar de toekomst toe; het onderwerp in de zin.Als afsluit van de week mochten enkele groepjes voor de tijd die nog restte eens hun muzisch stukje van gisteren bij juf Heidi tonen.Er zat drama en bewegingsexpressie in.
groeten door de 21ste eeuw,
juf Els


Geen opmerkingen: