vrijdag 27 september 2013

Op schoolreis naar Planckendael !

Na een vrije kermisdag werkten we goed door aan ons woordpakket, maakten enkele taaltoetsjes, een wiskundetoets en sloten ons werothema af met enkele leerlingen die een passende 'outfit' aantrokken om iemand uit een vroegere tijd uit te beelden.
We bereidden ook onze schoolreis wat voor en zochten op de computer informatie over Planckendael en zochten op het smartbord naar de juiste treinuren en overstapplaatsen.
Eindelijk was het vrijdag en iedereen stond paraat in Roeselare om de trein te nemen richting Mechelen. Na een boottochtje maakten we kennis met de olifanten( wie zou nu precies Kai-Mooc zijn ?), giraffen, koala's,... en zoveel meer. Dankzij het mooie weer konden we buiten pciknicken en ons uitleven op het speelpleintje. De vierdeklassers verrasten de juf door heel mooi samen in het zand te spelen en o.a. een mooie achtbaan te bouwen. We klommen ook op een tof klimparcour en vertrokken dan weer richting boot en trein. Het was een boeiende dag ! De juf is wat moe, maar tevreden over haar klas en de voorbije dag. Slaap wel , iedereen . De hele reeks foto's kunnen jullie bekijken onder 'foto's 4de klas'.
groeten uit Planckendael,

juf Els











vrijdag 20 september 2013

een flink werkende klas

De meesten zijn het ondertussen al goed gewoon in ons klasje en we hebben deze week ook erg veel bijgeleerd. Ondertussen zijn we al klaar met woordpakket 3 en is ons eerste taalthema af.
Ook het werothema 'welkom in mijn leven' loopt ten einde en dat betekent dat de eerste echte toetsjes er aankomen. Geen paniek, alles wordt in klas goed besproken en we leren alles eerst in stukjes. Bij wero oefenden we ook al op de computer zodat we weten hoe we ons thuis ook wat kunnen testen. Er werd ook al een bingel (computer) huiswerkje meegegeven over de woordpakketten.

Na 10 schooldagen zijn we ook verhuisd van plaats in klas. Dat doen we vaak omdat de juf het  belangrijk vindt dat iedereen zeker bij iedereen eens zit in de loop van het schooljaar. Zo leren we met iedereen rekening te houden en zitten we ook zeker eens naast onze vrienden; 10 dagen dat is voor iedereen haalbaar.




We hadden het in de muzische lessen over 'kalligrafie' en bekeken een filmpje van een beroepskalligraaf uit Brugge. Zelf gingen we aan de slag met een dubbelpotlood om onze naam te schrijven, verzonnen we gekke kleurenzinnen en maakten met vindmateriaal onze 'voelinitialen', wat bij de ene al beter lukte dan de anderen.
Deze week hadden we ook de LVS(leerlingvolgsysteem) testjes, waarbij spelling en wiskunde getoetst werden. Aan de hand van die toetsen kijkt de juf waar eventueel wat bijgestuurd of geholpen kan worden.

Vanavond nemen ook Marith, Vic, Amélie,Mathias, Flor, Mathijs en de juf deel aan de stratenloop, onder het motto; deelnemen is belangrijker dan winnen.Met zoveel van de klas betekent ook een goede start om kans te maken om sportactiefste klas te worden.Wie weet ???
Tof dat ook enkele papa's het zien zitten om mee te joggen !
Aan iedereen nog een fijn weekend gewenst en voor de vierdeklassers; geniet van jullie vrije dag maandag ,
kermisgroeten,
juf Els

vrijdag 13 september 2013

Dag van de sportclub

Na een weekje is ons smartbord al weer helemaal uit vakantiestemming en het draait op volle toeren. Ook de leerlingen kunnen er al goed mee overweg.
Tijdens de muzische les leerden we over 'gangs' en scandeerden we slogans op verschillende ritmes.

Woensdag was het dag van de sportclub en al wie in een sportvereniging was, mocht in passende outfit naar de klas komen.We startten de dag met een korte opwarming. Al die sportievelingen mochten ook  samen op de foto voor de krant. Blijkbaar staan we er dit weekend 'in het groot' in. Kijken maar...


Tijdens de werolessen verdiepten we ons in de geschiedenis. We leerden over de eeuwenband en maakten kennis met Vigor, Hilda, Johanna,...allemaal kinderen die een tijd geleden, of héél lang geleden leefden. We ontdekten dat hun vrije tijd (of die van hun papa's en mama's) helemaal anders was dan nu. Ook hun voeding, slaapgewoontes of schooltijd was niet steeds zo tof. we stonden er even bij stil dat wij het infeite nog niet zo slecht hebben... In groepjes leerden we ook bij over de geschiedenis van de aardappel.
Via een spel kwamen we te weten waar onze schoolreis dit jaar naar toe gaat , namelijk naar Planckendael in Mechelen met de trein en de boot.Binnenkort zoeken we daar nog meer over op.Met de lagere school hielden we ook een startviering in de kapel waarbij onze 'drankbeker' met energiedrank voor dit schooljaar centraal stond.
sportclubgroeten,
juf Els




vrijdag 6 september 2013

Awel-merci

 Awel, merci! Dit is ons jaarthema dit schooljaar.Bij het toekomen op 1 september kregen alle kinderen een kaartje om aan hun schooltas te hangen. In de namiddag werd het thema wat toegelicht en speelden enkele leerkrachten een toneeltje waarbij allerlei mensen 'goeidag' zegden in hun eigen taal. We kregen ook elk een d(r)ankjebeker met voor september een energiedrank in zodat we vol energie het schooljaar kunnen starten. Awel, merci dat was tof !





We maakten kennis met elkaar leerden deze week al heel wat. We probeerden de juiste 'instructies' aan elkaar door te geven in de taalles en hielpen commisaris Clo-Clo bij zijn speurtocht naar de graffitispuiter.


In de wiskundeles herhaalden we tot 100 en maakten we kennis met allerlei lengtes. We liepen ook de 100 m , zoals Usan Bolt deze avond in Brussel, maar wel wat minder snel , vermoeden we ...Alhoewel, wie weet? Daarvoor moet hij zeker vlugger lopen dan ...16 sec...


We vierden ook de verjaardag van Julie die in augustus jarig was. Ze kreeg een kaart uit de doos , die we zelf gemaakt hadden en we zongen en smulden.
Zoals je op de foto's ziet, de vierdeklassers zijn een toffe bende en de juf kan de eerste week met een goed gevoel afsluiten. We zien het helemaal zitten !!!!
startgroeten,
juf Els