vrijdag 13 september 2013

Dag van de sportclub

Na een weekje is ons smartbord al weer helemaal uit vakantiestemming en het draait op volle toeren. Ook de leerlingen kunnen er al goed mee overweg.
Tijdens de muzische les leerden we over 'gangs' en scandeerden we slogans op verschillende ritmes.

Woensdag was het dag van de sportclub en al wie in een sportvereniging was, mocht in passende outfit naar de klas komen.We startten de dag met een korte opwarming. Al die sportievelingen mochten ook  samen op de foto voor de krant. Blijkbaar staan we er dit weekend 'in het groot' in. Kijken maar...


Tijdens de werolessen verdiepten we ons in de geschiedenis. We leerden over de eeuwenband en maakten kennis met Vigor, Hilda, Johanna,...allemaal kinderen die een tijd geleden, of héél lang geleden leefden. We ontdekten dat hun vrije tijd (of die van hun papa's en mama's) helemaal anders was dan nu. Ook hun voeding, slaapgewoontes of schooltijd was niet steeds zo tof. we stonden er even bij stil dat wij het infeite nog niet zo slecht hebben... In groepjes leerden we ook bij over de geschiedenis van de aardappel.
Via een spel kwamen we te weten waar onze schoolreis dit jaar naar toe gaat , namelijk naar Planckendael in Mechelen met de trein en de boot.Binnenkort zoeken we daar nog meer over op.Met de lagere school hielden we ook een startviering in de kapel waarbij onze 'drankbeker' met energiedrank voor dit schooljaar centraal stond.
sportclubgroeten,
juf Els




Geen opmerkingen: