vrijdag 28 februari 2014

Carnaval

Deze week werkten we gretig heel wat stukjes leerstof af.We leerden over oppervlakte en ontdekten dat de vierkante meter ook andere vormen kan aannemen maar steeds even groot blijft.Op donderdag werd de move tegen pesten gedanst. We kregen een armbandje waarbij we bewust 'nee tegen pesten' zeiden en er werd in de klas over ruzie maken en pesten gesproken. Het verschil tussen die twee was niet steeds duidelijk. Hopelijk blijft het niet alleen bij dansen en 'nee' zeggen , maar passen we ook echt toe wat we leerden.
De rapporten werden met de leerlingen meegegeven en daarop staat hoe de leerlingen de vele nieuwe leerstof vanaf nieuwjaar verwerkt hebben. 
 De dag voor de krokusvakantie sluiten we traditioneel af met een verkleedpartijtje; carnaval. Kleurrijk en soms origineel verkleed ,kwamen de kinderen naar school, om in de voormiddag eerst nog wat serieus te werken in klas (lessen ietsje aangepast) en in de namiddag stapten we mee met de stoet van de kleuters. Zo werd deze (lange )schoolperiode op een ludieke manier afgesloten en kunnen de leerlingen (én juf) genieten van een deugddoende adempauze. Tot volgende week iedereen !


groeten van 'de rode duivel voor 1 dag'
juf Els






Geen opmerkingen: