vrijdag 21 februari 2014

Move tegen pesten !

Juf Mia kwam met een leuke verrassing voor Marith en Julie omdat ze met gedichtendachten een gedichtje binnengebracht hadden
We sloten ons werothema ' Tijd voor ons land ' af met een dominospel, enkele toetsjes en de herhaling in de werkkatern en op de computer. Nu zijn we gestart met 'Welkom in onze provincie'
 
Deze week hadden we een stagiair in de klas , meester Pieter-Jan die bepaalde lesjes taal , wiskunde en godsdienst gaf. Ook voor de andere lessen was het een aangename hulp. Op dinsdag volgde de juf een bijscholing over het smartbord (veel dingen bijgeleerd) en kwam juf Maaike in de klas.
Tijdens de muzische les maakten we een kijkdoos..

Heel de week probeerden we één iemand(naamkaartje getrokken) uit de klas te verwennen en vandaag was de ontknoping...was het misschien...Zo ontdekken we dat een complimentje of zo krijgen wel deugd kan doen.
Vandaag start de week tegen pesten. Met de school stelden we een pestactieplan op en in de gymlessen werd de move tegen pesten aangeleerd. Volgende week zal hierrond gewerkt worden in sociale opvoeding. We zullen vooral leerlingen bewust maken dat pesten niet kan en het pestactieplan aan leerlingen uitleggen, hoe, wat ,waar melden en...mét de nodige sancties erbij. Zo hopen we ook op onze school het pesten zoveel mogelijk te bestrijden !!
anti-pestgroeten,
juf Els


Geen opmerkingen: