zaterdag 27 september 2014

Met de trein naar Païra Daiza

Dé dag waar heel de week naar uitgekeken werd , was natuurlijk vrijdag , onze schoolreis. Met de trein vertrokken we stipt naar Païra Daiza waar wen in de voormiddag enkel grote serres met exotische vogels en andere dierensoorten bewonderden.
We bezochten ook het Aziatisch deel met de welbespraakte panda's en een deel van het Afrikaanse continent.

Na het verorberen van de picknick speelden we wat op het mooie speelplein en stapten op de grote hangbrug. We pikten de roofvogelshow mee en verkenden de rest van het prachtige park.

We ontdekten de verschillende vissoorten in de grote aquarium en de reptielen in de WWF-boot. Bij de vleermuizen vonden sommigen het maar eng, want ze vlogen je letterlijk tot tegen de oren.De verschillende aapsoorten waren dan wel weer erg geliefd.
Omdat de vierdeklassers zo enthousiast geweest waren en flink doorstapten, hebben we héél het park kunnen ontdekken. Bovendien was ernog een beetje tijd over voor het binnenspeelplein, zodat we moe, maar met een héél pak belevenissen bij, aan de treinhalte kwamen om huiswaards te vertrekken. Met een klein beetje vertraging kwamen we in Roeselare aan. De juf was heel tevreden over het positieve gedrag en de interesse van de vierdeklassers voor wat er te zien was, gedurende de hele dag. Ik denk dat ook iedereen van de klas er echt bijhoorde en dat zal wellicht een gele sticker voor iedereen zijn, dinsdag. Helpen jullie ,vierdeklassers , dit onthouden?
pandagroeten,
juf Els


vrijdag 19 september 2014

Wakker voor vrede

Maandag waren we met heel wat leerlingen, juffen en meesters in het wit gekleed. Dit was naar aanleiding van de startviering in de kerk onder het motto; wakker voor vrede !In de godsdienstles zit ons eerste thema 'symbolen' er op.We leerden het verschil tussen een teken en een symbool.Velen hadden ook een symbool meegebracht om over te vertellen en enkele leerlingen brachten hun uniform mee van hun favoriete vereniging.
Met het tweede en derde leerjaar kwamen we samen om te achterhalen waar we dit jaar op schoolreis zullen trekken. De puzzel leerde ons dat het 'Païra Daïza' wordt.Vandaag zochten we er ook over op , op de computer en ontdekten we waar en wanneer we zoal met de trein moeten overstappen.We zien er al naar uit.

 In de wiskundelessen zit de meeste herhaling er op kunnen we maandag aan de slag met de nieuwe leerstof. In de taallessen maakten we enkele toetsen (begrijpend lezen, luisteren en taalbeschouwing) als afsluit van ons eerste thema 'veilig naar school'. Volgende week worden deze in de klas besproken en dan eens naar huis meegegeven.
Ook in wero zit ons eerste thema 'Welkom in onze gemeente' er op en bereiden we nu in stukjes de toets voor. Je ziet ; er wordt flink gewerkt in de vierde klas. 
Aan de lopers van de stratenloop in Dadizele vanavond; véél loopplezier. En denk er aan; deelnemen is belangrijker dan winnen! (zéker als we proberen sportactiefste klas te worden ) De juf zal ook van de partij zijn en wie de volkscross loopt , mag steeds (op het gemak) meelopen. Ook voor de kinderen die meezingen met het Klein Gezang XXL in 'Moorslede maakt muziek' zondag veel succes gewenst !
vredesgroeten,
juf Els

vrijdag 12 september 2014

Op stap door Moorslede.

we vierden vorige vrijdag de eerste jarigen uit de klas; Arnaud en Anouk. Ze mochten de nieuwe kroon opzetten , een kaart trekken uit de doos, we zongen en smulden. Proficiat !
In de wiskundelessen herhaalden we tot duizens; bewerkingen, getallenkennis en cijferen. In metend rekenen werden de lengtematen herhaald en we oefenden met plooimeter en lintmeter op het meten van lichaamsdelen of voorwerpen uit de klas, waarbij de bergrippen bijna, ruim, precies,...aan bod kwamen.Ook de 100 meter (rijweg) werd eens gelopen ,bijna zo snel als de toplopers....

 Maandag stond er een leerwandeling door Moorslede op het programma. De zon was van de partij en we maakten kennis met de verschillende gebiede, monumenten, openbare gebouwen, hoofdstraten , nutsvoorzieningen en nog veel meer...Voor sommigen valt het luisteren in groep niet altijd mee, maar er zijn ook super actieve vierdeklassers bij die veel interesse hebben voor wat er verteld wordt.

 Donderdag stond er twee uurtjes techniek op het programma. We leerden de techniek van hefbomen en maakten samen met de groep van meester een heuse katapult. Er zitten heel wat goede techniekers in de vierde klas !

Sommigen moeten nog wat wennen aan het tempo, maar we raken stilaan goed op dreef !!!
Moorsleedse groeten,
juf Els

vrijdag 5 september 2014

1september


 Op maandag 1 september stonden alle vierdeklassers en hun juf (en meester) paraat om er een goed schooljaar van te maken. 's Morgens werden de papa's en mama's getracteerd door de oudervereniging op een kopje lekkere koffie.Mmmmm
In de voormiddag maakten we kennis met elkaar; de klas en klasgroepen . Na de middag kwamen we met heel de school samen om het schooljaar in te zetten onder het motto: Wakker voor vrede ! Dit zal ons jaarthema worden. We speelden enkele spelletjes en lieten per klas een witte ballon met een vredeswens op.




Er was ook wat minder goed nieuws; de mama van juf Mia is overleden en werd op vrijdag begraven. We wensen haar veel sterkte toe.
De 'inloopweek' is goed verlopen, vanaf volgende week vliegen we er gretig in met al op maandag  een leerwandeling door Moorslede in het kader van ons werothema 'Welkom in mijn gemeente' .Goede stapschoenen aantrekken is de boodschap !
startgroeten,
juf Els