vrijdag 12 september 2014

Op stap door Moorslede.

we vierden vorige vrijdag de eerste jarigen uit de klas; Arnaud en Anouk. Ze mochten de nieuwe kroon opzetten , een kaart trekken uit de doos, we zongen en smulden. Proficiat !
In de wiskundelessen herhaalden we tot duizens; bewerkingen, getallenkennis en cijferen. In metend rekenen werden de lengtematen herhaald en we oefenden met plooimeter en lintmeter op het meten van lichaamsdelen of voorwerpen uit de klas, waarbij de bergrippen bijna, ruim, precies,...aan bod kwamen.Ook de 100 meter (rijweg) werd eens gelopen ,bijna zo snel als de toplopers....

 Maandag stond er een leerwandeling door Moorslede op het programma. De zon was van de partij en we maakten kennis met de verschillende gebiede, monumenten, openbare gebouwen, hoofdstraten , nutsvoorzieningen en nog veel meer...Voor sommigen valt het luisteren in groep niet altijd mee, maar er zijn ook super actieve vierdeklassers bij die veel interesse hebben voor wat er verteld wordt.

 Donderdag stond er twee uurtjes techniek op het programma. We leerden de techniek van hefbomen en maakten samen met de groep van meester een heuse katapult. Er zitten heel wat goede techniekers in de vierde klas !

Sommigen moeten nog wat wennen aan het tempo, maar we raken stilaan goed op dreef !!!
Moorsleedse groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: