vrijdag 19 september 2014

Wakker voor vrede

Maandag waren we met heel wat leerlingen, juffen en meesters in het wit gekleed. Dit was naar aanleiding van de startviering in de kerk onder het motto; wakker voor vrede !In de godsdienstles zit ons eerste thema 'symbolen' er op.We leerden het verschil tussen een teken en een symbool.Velen hadden ook een symbool meegebracht om over te vertellen en enkele leerlingen brachten hun uniform mee van hun favoriete vereniging.
Met het tweede en derde leerjaar kwamen we samen om te achterhalen waar we dit jaar op schoolreis zullen trekken. De puzzel leerde ons dat het 'Païra Daïza' wordt.Vandaag zochten we er ook over op , op de computer en ontdekten we waar en wanneer we zoal met de trein moeten overstappen.We zien er al naar uit.

 In de wiskundelessen zit de meeste herhaling er op kunnen we maandag aan de slag met de nieuwe leerstof. In de taallessen maakten we enkele toetsen (begrijpend lezen, luisteren en taalbeschouwing) als afsluit van ons eerste thema 'veilig naar school'. Volgende week worden deze in de klas besproken en dan eens naar huis meegegeven.
Ook in wero zit ons eerste thema 'Welkom in onze gemeente' er op en bereiden we nu in stukjes de toets voor. Je ziet ; er wordt flink gewerkt in de vierde klas. 
Aan de lopers van de stratenloop in Dadizele vanavond; véél loopplezier. En denk er aan; deelnemen is belangrijker dan winnen! (zéker als we proberen sportactiefste klas te worden ) De juf zal ook van de partij zijn en wie de volkscross loopt , mag steeds (op het gemak) meelopen. Ook voor de kinderen die meezingen met het Klein Gezang XXL in 'Moorslede maakt muziek' zondag veel succes gewenst !
vredesgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: