vrijdag 29 mei 2015

Klein Duimpje en andere muzische activiteiten

 Elien was de volgende jarige uit onze klas. Dat vierden we gepast met gezang, een kaart en wat lekkers ! Proficiat !
Naar aanleiding van ons werothema 'Op speurtocht in de berm' onderzochten we wie en wat er in de berm leeft en ontdekten we dat op een klein stukje (1m²) veel verschillende soorten voorkomen.
In de wiskundelessen zijn we volop gestart met het herhalen van getallenkennis, cijferen en bewerkingen. Volgende week komen de andere delen uitgebreid aan bod. Ook ons herhalingenschema voor thuis (als hulpmiddel) kregen we mee naar huis om alles al eens in stukjes voor de grote proeven te kunnen herhalen.

Op donderdag stelden we ons toneeltje 'Klein Duimpje' voor aan het publiek. Het tweede leerjaar mocht komen kijken. Iedereen gaf het beste van zichzelf en jaja, er zitten toch wel enkele acteertalenten tussen de vierdeklassers !!!



Vrijdag was er muzische dag waarbij een deel leerlingen met meester muzisch werken rond het kooroptreden van zondag en de rest van de groep werd samen met de andere klassen in groepjes verdeeld. Met een doorschuifsysteem werd er zo gewerkt rond de verschillende muzische onderdelen: bewegingsexpressie, beelopvoeding,drama,muzisch taalgebruik en muziek.

Aan de klein gezangers XXL : heel veel succes gewenst op zondag. De juf komt supporteren en ziet al uit naar jullie optreden !Geef er maar een lap op !

Groeten van klein Duimpje
en juf Els


vrijdag 22 mei 2015

Sam, de verkeersslang

We knutselden ook verder aan onze zelfgemaakte houten kist en bekleefden die met servettentechniek. 
In de spreeklessen kwamen weer enkel leerlingen aan bod om(dit keer) hun lievelingsdier voor te stellen. Het waren stuk voor stuk boeiende uiteenzettingen.



 Donderdagnamiddag trokken we naar de Bunder voor de kunsttentoonstelling over de eerste wereldoorlog. We maakten kennis met soldaat Aloïs, leerden wat een 'zwientje' was en zagen mooie kunstwerken.

Donderdagnamiddag was er ook brandalarm. We trokken rustig naar buiten en sommigen waren zelfs verkleed omdat we juist ons toneeltje aan het oefenen waren.







 Ons laatste tussentijds rapport werd vandaag meegegeven en zo zit alle nieuwe leerstof er op. Volgende week starten we met herhalen en dit betekent nog een laatste duwtje (met flink wat inzet) om het schooljaar goed te eindigen !Ga ervoor !!!

Groeten van Sam de verkeersslang
en juf Els

zaterdag 16 mei 2015

Sportklassen in Heuvelland

Met de zon van de partij vertrokken we maandagmorgen welgezind richting Nieuwkerke, waar we ons installeerden in onze slaapzaal. Na een lekker bord spaghetti vertrokken we in groepen voor een heuse fotozoektocht doorheen het mooie landschap.


 's Avonds smulden we hotdogs en kropen in onze  slaapzakken voor een (in het begin babbelende??) nacht.


's Morgens waren de leerlingen echter al vroeg uit de veren want er stonden ons op de Rode Berg heel wat boeiende sporten te wachten. Teamspelletjes, boogschieten, muurklimmen, touwenparcour, death ride, voor elk wat wils dus en voor de durvers een hele uitdaging !!

' s Avonds aten  we lekkere barbecue en genoten van de dansjes  en goocheltrucs tijdens het vrij podium. De oogjes vielen dan ook vroeger toe na enkele dagen vol sport en spel en veel ravotten in open lucht. De volgende morgen waren er heel wat toch fit genoeg om een korte ochtendjogging te houden op het liedje 'I'm jogging !!'We probeerden ook in groepen enkele sporten uit met een doorschuifsysteem en het werd het tijd om in te pakken.
Alles is opperbest verlopen en ook de juf kwam moe thuis, maar superrtrots op de prestaties van haar vierdeklassers; de leerlingen waren sportief op allerlei vlak , staken een handje bij waar ze konden en zorgden ook heel goed voor elkaar. Een tevreden juf dus !!!
groeten uit Nieuwkerke,
juf Els


vrijdag 8 mei 2015

wiskundedag en fietsparcour

Maandag was er een wiskundedag rond patronen. We luisterden naar het verhaal van Patronella en gingen dan samen aan de slag om patronen te kleuren, stempelen en spiegelen.

Naar aanleiding van de verkeerslessen probeerden we ook eens de ketnet-verkeersquiz uit om onze kennis over de verkeersregels te toetsen.






Donderdagnamiddag kwamen wij aan de beurt om onze kennis van de verkeersregelmenten en fietsvaardigheid te testen op een verkeersparcour , klaargezet door de oudervereniging ! Dankjewel daarvoor !!!!



In de wiskundelessen hebben we vooral gecijferd met kommagetallen en kregen de leerlingen ook vrijblijvend een bundeltje mee om de andere leerstof wat in te oefenen tegen maandag 18 mei.







Een dikke proficiat aan Marie , de volgende jarige in de rij waarvoor we zongen en een kaart uitdeelden. We werden ook weer getracteerd. Mmmmm!
Het is bijna zover ! Maandag starten de sportklassen . Ik wens iedereen een sportieve driedaagse toe . De weersvoorspellingen zijn goed...Dus we zien het zitten !!!

Ook aan alle mama's een dikke proficiat gewenst met moederdag zondag !!
moederdaggroeten,
juf Els