woensdag 29 juni 2016

Sportactiefste klas

Maandag stapten we te voet naar Ledegem tijdens de jaarlijkse gordel. We pikten ook een voorstelling en een optreden mee.
Dinsdag kwamen enkele leerlingen als winnaar uit de bus tijdens de voetbalwedstrijd en werden de sportactiefste leerlingen én klas bekendgemaakt. En , jawel !!We zijn de winnaars. De medaille hebben jullie dubbel en dik verdiend en ook een dikke pluim voor de bekerwinnaars !

 Woensdagvoormiddag leidden we de stoepkrijtactie wat in goede banen met de vierdeklassers en hielpen de kleuters met de naam krijten op de speelplaats.

Nog het filmpje van Pluk van de Petterflet meepikken, de rapporten wat bespreken, de klas wat poetsen, ons gerief verzamelen, een spelletjes spelen,,afscheid van de 6de klas..
We hadden nog veel te doen.
Wat vloog het schooljaar vlug voorbij.Jullie waren stuk voor stuk boeiende leerlingen. Jaja, twee maanden vakantie staan voor de deur.  Ik wens jullie een supertoffe vakantie en 't allerbeste in de 5de klas.

Dankjewel voor het voorbije schooljaar.
vakantiegroeten,
juf Els

vrijdag 24 juni 2016

proefwerkweek

 Deze week vierden we de drie jarigen van de grote vakantie. Dat was een aangenaam tussendoortje in de proefwerkweek. We zongen, smulden en deelden de laatste verjaardagskaarten uit. Léonie, Lore en Ella; proficiat ,meisjes !


Van de oudervereniging kregen de leerlingen die stipt hun fluojasje droegen nog een beloning. Dankjewel hoor !!!!
Het boek dat juf voorlas('Pluk van de Petteflet 'is uit.
We maakten er een stukje van een stripverhaal van en een 'tableau vivant' een levend schilderijtje, waarbij een fragment in groepjes als standbeeld werd uitgebeeld en de rest moest raden om welk stukje uit het boek het ging.





Tussen de proeven door deden we ook een echt 'experiment' met de klas, namelijk elke dag een mijn tussen de lessen door lopen. Nu wandelen we nog stukjes, maar misschien kunnen we het tegen volgende week allemaal in 1 stuk !Van een sportactieve klas gesproken...
Na de proeven tracteerde juf ook met een ijsje in haar tuin want het schooljaar zit er bijna op.
Volgende week wordt nog een afwisselende week, waar er vanalles op het programma staat.
joggende groeten,
juf Els

vrijdag 17 juni 2016

Tussen twee vuren

Maandag kleurde de speelplaats rood-zwart-geel want als echte rode duivelfan mochten we naar school komen.Het mocht niet baten, maar in de vierde klas zitten superfans en die zien het nog zeker zitten voor de volgende matchen.We vullen ook de uitslagen gretig in en zoeken ook eens op waar de Europese landen liggen (link naar volgend schooljaar toe) Ook ons eigen voetbaltornooi (champion league) op de speelplaats wordt gretig gevolgd.

Deze week werkten we naarstig  allerlei bundeltjes af, soms elk iets anders, wat voor de leerlingen zelf het nuttigst is. Vorige vrijdagnamiddag was er nog zon en we profiteerden daar nog even van om in de nieuwe tuin en zandbak te spelen. Suuuuuper!!!!
Tussen al het herhalen door was er op dinsdag een welgekomen afwisseling; het tussen twee vuren tornooi met de tweede graad. Onze klas verdiende de zilveren medaille en we beleefden een sportieve voormiddag.

 Op donderdag reikte de juf de typdiploma's uit. Iedereen kan nu blind typen. Wat de snelheid betreft, blijven oefenen , hé !

 Als afsluit van ons taalthema 'Ei-land' maakten we in groepjes een affiche waarbij we proberen de mensen te lokken om het pretpark te bezoeken.
Vandaag zijn we gestart met enkele proefjes. Voor volgende week geeft de juf nog mee; goed uitgeslapen zijn zodat je fris bent om de proefjes te maken. Dan lukt het wel !!!
Rode duivelgroeten,
juf Els

vrijdag 10 juni 2016

insectenhotel


 Onder een stralend zonnetje brachten we onze zelfgemaakte hokjes(best wel zwaar, hé helper-dragers)met de bus naar het insectenhotel bij het kerkhof. We kregen er uitleg van Jean-Pierre Vandamme van natuurpunt over hoe de bijtjes gebruik maken van ons werk en hoe belangrijk dat wel is voor de natuur. We zijn blij dat we daar een stukje konden aan meewerken (en kwamen zelfs in de krant...)
Ons laatste thema wero gaat over verkeer. We verkenden de schoolomgeving, leerden veilig oversteken, bekeken wat er allemaal aan een fiets verplicht is en maakten kennis met de verkeersborden.
Op de chromebooks deden we de tweede keer een 10- minuten- testje waarbij we onze typTien vaardigheden; het juist typen eens onder de loep namen. Enkel leerlingen staken er wat bovenuit en mogen maandag onze klas vertegenwoordigen op de typtest van de scholengemeenschap. De hele klas is echter geslaagd en krijgt ook maandag hun diploma.Voor sommigen(en wie er nog wat meer snelheid in wil krijgen), telt wel...blijven oefenen hé !

 Aan iedereen nog een fijn vaderdagweekend gewenst !
Ja, dat zit wel snor !!!
groeten van de bijtjes en
juf Els

vrijdag 3 juni 2016

sportdag in Westouter


 Na een heuse regendag op maandag was het toch wel uitkijken op dinsdag als het weer het zou toelaten om te kunnen sporten in Westouter. Gelukkig lag het er niet té modderig bij en viel het weer al bij al goed mee.
De vierdeklassers waagden zich aan het avonturenparcour en een deeltje aan de death-ride.Heel wat overtroffen hierbij zichzelf en waren achteraf trots op hun prestatie. Ondertussen zochten de anderen hun weg in de speleo-box.
Na de middag leerden we een vlot sjorren en testten dat met de vrijwilligers uit op het water. We bleven heel goed drijven en peddelden een eindje op de vijver. Supertof !!!


 Wat het eevoudigste van de dag leek was voor de klas een hele uitdaging; teambilding.In groep op latten vooruit lopen en in een houten A iemand met touwen vooruit helpen,... Jaja, dat bleek een hele klus...We hebben er wel heel veel uit geleerd .

 Als laatste kwam het boogschieten aan de beurt en hier bleek dat ervaring met pijl en boog een voordeel is.
Ook de rest van de week hebben we hard gewerkt, al was het op een andere manier. We legden interdiocesane proefjes op de computer af, deden een testje van Typ-tien en lezen (AVI-niveaus).


Ondertussen herhaalden we al getallenkennis ,cijferen en hoofdrekenen ,want alle leerstof voor het vierde leerjaar is af.





In de taallessen zijn we aan ons laatste thema 'Ei-land'. Het vervolgverhaal boeit de leerlingen en ondertussen herhalen we ook al de leerstof uit de vorige thema's. Ja, de laatste maand is gestart en we maken ons klaar voor de eindsprint !!



sportieve groeten uit Westouter,
juf Els