vrijdag 10 juni 2016

insectenhotel


 Onder een stralend zonnetje brachten we onze zelfgemaakte hokjes(best wel zwaar, hé helper-dragers)met de bus naar het insectenhotel bij het kerkhof. We kregen er uitleg van Jean-Pierre Vandamme van natuurpunt over hoe de bijtjes gebruik maken van ons werk en hoe belangrijk dat wel is voor de natuur. We zijn blij dat we daar een stukje konden aan meewerken (en kwamen zelfs in de krant...)
Ons laatste thema wero gaat over verkeer. We verkenden de schoolomgeving, leerden veilig oversteken, bekeken wat er allemaal aan een fiets verplicht is en maakten kennis met de verkeersborden.
Op de chromebooks deden we de tweede keer een 10- minuten- testje waarbij we onze typTien vaardigheden; het juist typen eens onder de loep namen. Enkel leerlingen staken er wat bovenuit en mogen maandag onze klas vertegenwoordigen op de typtest van de scholengemeenschap. De hele klas is echter geslaagd en krijgt ook maandag hun diploma.Voor sommigen(en wie er nog wat meer snelheid in wil krijgen), telt wel...blijven oefenen hé !

 Aan iedereen nog een fijn vaderdagweekend gewenst !
Ja, dat zit wel snor !!!
groeten van de bijtjes en
juf Els

Geen opmerkingen: