vrijdag 3 juni 2016

sportdag in Westouter


 Na een heuse regendag op maandag was het toch wel uitkijken op dinsdag als het weer het zou toelaten om te kunnen sporten in Westouter. Gelukkig lag het er niet té modderig bij en viel het weer al bij al goed mee.
De vierdeklassers waagden zich aan het avonturenparcour en een deeltje aan de death-ride.Heel wat overtroffen hierbij zichzelf en waren achteraf trots op hun prestatie. Ondertussen zochten de anderen hun weg in de speleo-box.
Na de middag leerden we een vlot sjorren en testten dat met de vrijwilligers uit op het water. We bleven heel goed drijven en peddelden een eindje op de vijver. Supertof !!!


 Wat het eevoudigste van de dag leek was voor de klas een hele uitdaging; teambilding.In groep op latten vooruit lopen en in een houten A iemand met touwen vooruit helpen,... Jaja, dat bleek een hele klus...We hebben er wel heel veel uit geleerd .

 Als laatste kwam het boogschieten aan de beurt en hier bleek dat ervaring met pijl en boog een voordeel is.
Ook de rest van de week hebben we hard gewerkt, al was het op een andere manier. We legden interdiocesane proefjes op de computer af, deden een testje van Typ-tien en lezen (AVI-niveaus).


Ondertussen herhaalden we al getallenkennis ,cijferen en hoofdrekenen ,want alle leerstof voor het vierde leerjaar is af.





In de taallessen zijn we aan ons laatste thema 'Ei-land'. Het vervolgverhaal boeit de leerlingen en ondertussen herhalen we ook al de leerstof uit de vorige thema's. Ja, de laatste maand is gestart en we maken ons klaar voor de eindsprint !!



sportieve groeten uit Westouter,
juf Els

Geen opmerkingen: