vrijdag 30 september 2016

'Adem in, adem uit ' in de vrije natuur.

Na een deugddoende vrije dag , mochten de leerlingen op dinsdagnamiddag eens op het speelpleintje en in de zandbak spelen. Na het lopen van onze mijl wandelden we ook eens rond de vijver en deden er enkele ademhalingsoefeningen, wat paste in onze  godsdiensles 'Adem in, adem uit'. Dit was een welgekomen afwisseling, aangezien de twee turnuren in de voormiddag weggevallen waren.
Woensdag was Senne jarig. Met de kroon op zongen we ,aten wat lekkers en kreeg hij een verjaardagskaart van de klas. Proficiat!
In de muzische lessen zochten we in groepjes verschillende ritmes ,waarbij we mooi in cadans probeerden te blijven.Ook het enthousiasme  mocht niet ontbreken.
Ondertussen zijn we al gekomen aan woordpakket 4 en werkten we in taal  rond tabellen en vooroordelen (aan de hand van het verhaal van Pluk van de Petteflet en de heen-en weerwolf)Vandaag kwam de grote toets wiskunde aan bod. De resultaten worden volgende week, na remediëring , meegegeven.Ook de taaltoetsen van thema 1 kregen al een plaatsje in de toetsenmap.
Ondertussen zijn we al een maand ver aan het lopen van onze mijl en de meesten doen het écht héél goed. We zitten goed op schema en met 1 keer wandelen ondertussen lukt het bijna iedereen.De eerste klaspion op weg naar goud is binnen. Sommigen bewezen vandaag zelfs dat ze het al in één keer kunnen. 
groetjes van Pluk van de Petteflet en...
juf Els

vrijdag 23 september 2016

Werken op de chromebooks en kennismaken met CloClo

5 vierdeklassers A én de juf trotseerden de fikse regenbuien om deel te nemen aan destratenloop in Dadizele.Iedereen behaalde de eindmeet met glans. Petje af!
Na de muzische lessen rond kronkels (in lijnen,muziek en woorden) kwam ons volgende onderdeel aan bod 'Gangs'. Als echte straatbendes probeerden we een slogan te scanderen.

Juf Aagje kwam de log-ins controleren zodat we vanaf nu volop met ons eigen paswoord op de chromebooks kunnen werken. We oefenden al wat ons eerste werothema 'Welkom in mijn gemeente' en vanaf maandag is er een nieuwe lay-out van Bingel en zullen we ons daar wat op concentreren.


 Clo-clo kwam vandaag ook een verhaaltje vertellen over zijn familie en zo staken we al spelenderwijs ook weer wat Franse woordjes op. We leerden ook het liedje.

groetjes van Cloclo en...
juf Els




vrijdag 16 september 2016

Op verkenning door Moorslede

Maandag maakten we een leerwandeling door Moorslede om onze gemeente wat beter te leren kennen. We stonden stil bij de openbare gebouwen, standbeelden en monumenten , ontdekten de verschillende gebieden en hoofdstraten.

Naarl aanleiding van de dag van de sportclub mocht elke leerling (en de juf) die bij een sportclub aangesloten is, komen in die sportplunje. Heel wat sportievelingen uit de vierde klas toonden dat ze trots zijn op hun sportclub.
Dinsdag 13 september was het Roald Dahl-dag. Het is immers 100 jaar geleden dat deze jeugdschrijver geboren is.De nieuwe boekjes voor de klas werden extra in de verf gezet.
In de wiskundelessen cijferden we, herhaalden het kloklezen en rekentaal. In de taallessen leerden we over persoonsvorm, stam en infinitief. We probeerden ook de passende titel bij een stukje informatieve tekst over fietsen te plaatsen. In godsdiens hielden we een vloergesprek rond afspraken die helpen om in een groep goed samen te leven.
Op de strapdag (stappen en trappen) kwamen heel wat leerlingen te voet, met de fiets of step,... naar school. Super !!!!.

Vanavond is er loopwedstrijd te Dadizele. Een dikke duim voor alle deelnemers; je weet,als je de eindmeet haalt, je bent al winnaar op zich !

strapgroeten,
juf Els

vrijdag 9 september 2016

'One mile a day' onder een stralend zonnetje

In de taallessen maakten we kennis mt de school van Brommel en hielpen we commissaris Clo-Clo met de graffitispuiter op te sporen door aandachtig de tekstjes van de getuigen te lezen. Ondertussen zijn we ook met woordpakket 1 gestart.
Deze week liepen we telkens onze mijl onder een stralend zonnetje.Als het té warm was, liepen in de voormiddag en het stukje in het bos lopen was zalig. Voorlopig wandelen we nog 2 keer en dat lukt al heel goed.Méér dan de helft van de klas zou zelfs al een tandje kunnen bijsteken, maar we bouwen geleidelijkaan op.


In de wiskundelessen herhaalden we tot 100 en per twee hielpen we elkaar bij het meten van lichaamsdelen en voorwerpen uit de klas.

We vierden op donderdag de eerste jarige; Jani die in augustus jarig was. Onze verjaardagskaarten waren juist af, we zongen ons verjaardagslied en ze kreeg de kroon op. We werden getrakteerd op iets lekkers. Mmmm.



Maandag voorspellen de weerberichten weer schitterend weer. Dat komt goed uit voor onze leerwandeling rond het thema 'Welkom in onze gemeente'. Best goede stapschoenen aantrekken, hé ?


lopende groeten,
juf Els

vrijdag 2 september 2016

'Akkoord'; daar zit muziek in!

 De eerste schooldag startte, naar jaarlijkse gewoonte, met een kopje koffie voor de ouders, geschonken door de oudervereniging.


In de klas maakten we kennis met elkaar en ontdekten dat onze bank al goed gevuld is. Klaar voor de start ,dus !We leerden zelfs al met onze pen schrijven en vulden ons agenda netjes in.


'Akkoord',daar zit muziek in!' is het jaarthema van de school en dat werd feestelijk ingezet met muziek door de harmonie van Moorslede.Al de noten kwamen ook in een toneeltje aan bod en er werden enkele leuke muzikale spelletjes gespeeld. De school trakteerde ook op een snoep .


Ondertussen merkte de juf dat de vierdeklassers al héél goed kunnen rustig werken, waauw!!! Dat belooft !!!We hebben al ons eerste wiskunde-en taallesje achter de rug en maakten in godsdienst kennis met Gert Geweten en zijn verkeersbord.
En zo zijn we op alle gebied goed gestart !!
septembergroeten,
juf Els