vrijdag 30 september 2016

'Adem in, adem uit ' in de vrije natuur.

Na een deugddoende vrije dag , mochten de leerlingen op dinsdagnamiddag eens op het speelpleintje en in de zandbak spelen. Na het lopen van onze mijl wandelden we ook eens rond de vijver en deden er enkele ademhalingsoefeningen, wat paste in onze  godsdiensles 'Adem in, adem uit'. Dit was een welgekomen afwisseling, aangezien de twee turnuren in de voormiddag weggevallen waren.
Woensdag was Senne jarig. Met de kroon op zongen we ,aten wat lekkers en kreeg hij een verjaardagskaart van de klas. Proficiat!
In de muzische lessen zochten we in groepjes verschillende ritmes ,waarbij we mooi in cadans probeerden te blijven.Ook het enthousiasme  mocht niet ontbreken.
Ondertussen zijn we al gekomen aan woordpakket 4 en werkten we in taal  rond tabellen en vooroordelen (aan de hand van het verhaal van Pluk van de Petteflet en de heen-en weerwolf)Vandaag kwam de grote toets wiskunde aan bod. De resultaten worden volgende week, na remediëring , meegegeven.Ook de taaltoetsen van thema 1 kregen al een plaatsje in de toetsenmap.
Ondertussen zijn we al een maand ver aan het lopen van onze mijl en de meesten doen het écht héél goed. We zitten goed op schema en met 1 keer wandelen ondertussen lukt het bijna iedereen.De eerste klaspion op weg naar goud is binnen. Sommigen bewezen vandaag zelfs dat ze het al in één keer kunnen. 
groetjes van Pluk van de Petteflet en...
juf Els

Geen opmerkingen: