vrijdag 16 september 2016

Op verkenning door Moorslede

Maandag maakten we een leerwandeling door Moorslede om onze gemeente wat beter te leren kennen. We stonden stil bij de openbare gebouwen, standbeelden en monumenten , ontdekten de verschillende gebieden en hoofdstraten.

Naarl aanleiding van de dag van de sportclub mocht elke leerling (en de juf) die bij een sportclub aangesloten is, komen in die sportplunje. Heel wat sportievelingen uit de vierde klas toonden dat ze trots zijn op hun sportclub.
Dinsdag 13 september was het Roald Dahl-dag. Het is immers 100 jaar geleden dat deze jeugdschrijver geboren is.De nieuwe boekjes voor de klas werden extra in de verf gezet.
In de wiskundelessen cijferden we, herhaalden het kloklezen en rekentaal. In de taallessen leerden we over persoonsvorm, stam en infinitief. We probeerden ook de passende titel bij een stukje informatieve tekst over fietsen te plaatsen. In godsdiens hielden we een vloergesprek rond afspraken die helpen om in een groep goed samen te leven.
Op de strapdag (stappen en trappen) kwamen heel wat leerlingen te voet, met de fiets of step,... naar school. Super !!!!.

Vanavond is er loopwedstrijd te Dadizele. Een dikke duim voor alle deelnemers; je weet,als je de eindmeet haalt, je bent al winnaar op zich !

strapgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: