vrijdag 28 oktober 2016

Nieuwsgierig naar nieuws

In ons nieuwe taalthema 'nieuwsgierig naar nieuws'beluisterden en  lazen we krantenartikels . Dan gingen we per twee zelf aan de slag om een krantenartikel te maken en als een volleerde nieuwslezer (met de passende lichaamstaal) ons artikel voor de klas te brengen.
We zochten in de werolessen informatie op over het ontstaan van de aardappel en de jeans.Op dinsdag probeerden we ons te verkleden in een figuur van vroeger.
Er was ook wat tijd om ons Typtien te oefenen. Misschien is de vakantie een goed moment om de eerste twaalf letters vlot in de vingers te krijgen.
De leerlingen brachten herfstmateriaal mee om te herfstfiguurtjes  te maken.Ondertussen zongen we ook Broeder Jacob in 4 verschillende talen. Donderdag- en vrijdag was het wieltjesdag voor het 4de tot 6de leerjaar en daar werd gretig gebruik van gemaakt.
Wat vliegt de tijd. De herfstvakantie staat al voor de deur.Vandaag wordt het rapport meegegeven . De juf is heel tevreden over de resultaten van alle vierdeklassers , hopelijk jullie ook !Dat verdient een deugddoende vakantie ! Voor de kinderen die zondag mee lopen tijdens de herfstcross , veel succes gewenst en tot dan !
herfstgroeten,
juf Els

vrijdag 21 oktober 2016

Park- en bosspelen

Dré werd vorige week vrijdagnamiddag de winnaar van de affichewedstrijd van de Happy Days en dat juist op je verjaardag, Dré. Van een geluksdag gesproken!!!
Deze week oefenden we op de chromebooks ons wero in en leerden we bij typ-tien 6 nieuwe letters, de groene letters van de rechterwijsvinger aan de hand van een nieuw versje. Daarvoor gebruikten we oude klavieren.
Wat taal- en wiskunde betreft was het vooral een toetenweek . Nu rest ons alleen nog het controledictee en wero (thema welkom in mijn leven)volgende week.
De park-en bosspelen waren een welgekomen afwisseling tussen al die toetsen door. Het weer liet zich van alle kanten zien, en de Bunderbogers , die toonden hun beste kant !!!Ze wonnen zelfs de wedstrijd door in groepjes het spel heel goed samen te spelen !!! Een dikke duim !De juf is fier op jullie inzet !!
Vandaag is het dag van de jeugdbeweging. Veel kinderen kwamen in uniform naar school en toonden zo dat ze trots zijn op hun KSA .

KSA-groeten,
juf Els

vrijdag 14 oktober 2016

Feesteditie happy days

In de taallessen sloten we het thema af met een tekst over zeepaardjes, waarbij we leerden de belangrijkste informatie uit een tekst te halen en door te geven aan elkaar.
Deze week herhaalden we de ijzeren maten bij meten ,leerden hoofdrekenen tot 10 000 en oefenden het snelrekenen.Bij bouwsels probeerden we het voor-achter -en zijaanzicht te bepalen en maakten het grondplan van een deel blokjes.
Tijdens de godsdienstlessen blaasden we 'levensadem' met ecoline op een blaadje en maakten zoals de Boeddhisten gebedsvlaggetjes waarop we een wens schreven. Nu nog mee laten waaien met de wind...
Dré is de volgende jarige in het rijtje. Proficiat , Dré. Hij verkoos zijn eigen feesthoedje op te zetten. We zongen en de lekkernij smaakte.

Morgen is het de 15de edite van de Happy Days voor de papa's en mama's; een feesteditie dus. Daarom mochten de kinderen vandaag ook al wat uitgedost in het thema 'Glitter en glamour
' naar school komen en 'proeven' van dit feest.De juf zal dit jaar jammergenoeg voor de allereerste keer morgen niet aanwezig kunnen zijn wegens een huwelijkfeest van familie. Dankjewel oudervereniging voor al jullie moeite die hier maar weer ingestopt wordt. Dankjewel ook aan de ouders die aanwezig zullen zijn, zo steunen jullie ook onze school !!!
Happy Daysgroeten,
juf Els

vrijdag 7 oktober 2016

Leren tot 10 000

In de muzische lessen bekeken we de uitleg van een beroepskalligraaf. Daarna experimenteerden we met een dubbelpotlood, maakten voelinitialen en schreven gekke kris-kraskleurzinnen.
We hielpen in de taallessen professor' Van den Uytleg' en bedachten gekke namen voor ons dier en stelden het dan in groepjes voor aan de klas. We oefenden ook onderwerp en pv. en lazen over een piepende leeuw. Ons tweede thema gaat immers over vreemde verhalen over vreemde dieren.
Donderdag verhuisden we weer. Dat doen we heel regelmatig zodat iedereen zeker eens naast iedereen in de klas zit in de loop van het schooljaar. Overeenkomen met iedereen en rekening kunnen houden met anderen, is heel belangrijk.
In de wiskundelessen leerden we tot 10 000. We oefenden ook de inhouden en trainden zoals elke vrijdag onze tafels (in 5 minuutjes)wat.
Morgen is er wandeltocht (zie bericht gimme). Daarvoor hoeft dus niet ingeschreven te worden vooraf. Iedereen welkom om mee te wandelen met enkele leerkrachten om 10.00 uur of op een ander moment van de dag (wel of niet in gezinsverband)Misschien komt de juf jullie wel ergens tegen, want de juf zal de tocht al lopend afleggen... Veel wandelgenot alvast !
groeten van professor Van den Uyleg en...
juf Els