vrijdag 19 mei 2017

Een proper Moorslede


Deze week was Mireau jarig (15/05). Dat moesten we natuurlijk vieren met de klas. Mireau had lekkere wafels en chocolade mee. 
Nog eens een dikke proficiat aan Mireau!!!


Binnen de lessen godsdienst zoeken we nog steeds naar de foto van de dag. Meri, Lotte en Mats werden als naam getrokken en zij mochten dan ook een foto kiezen.
Een poes, honden en kersen zijn inderdaad verbonden met de natuur. 
Heel mooie foto's die gekozen werden!


 Woensdag was het mooi weer en na de 'One mile a day' bleven we nog even hangen rond het voetbalveld. Binnen de lessen godsdienst leren we over de natuur en hoe je ervoor moet zorgen. Het zou dan ook maar vreemd zijn als we geen actie zouden ondernemen.
We besloten om rond het voetbalveld en de kantine afval te gaan ruimen!



 Zoals jullie zien, vonden we dit erg leuk. Helaas 
hebben we ook heel veel afval gevonden. 
Laten we iedereen ervan overtuigen dat we voor
de natuur moeten zorgen en dat afval in een vuilnisbak hoort!

Binnen ons wero-thema hebben we een blikjestelefoon gemaakt. Vreemd toch dat je elkaar hoort spreken in een blik waar groenten in zaten. Maar dat komt door de trillingen die door het touw worden doorgegeven. Wanneer je meerdere blikjestelefoons met elkaar verbindt, kun je zelfs een 'groepsgesprek' houden. Zie je wel dat chatten ook anders kan :)



Volgende week gaan wij op sportklassen, we kijken er alvast naar uit. Hopelijk zit het weer een beetje mee en kunnen we zo nog meer ons best doen!

Tot snel! Groeten juf Els en meester Elias

vrijdag 12 mei 2017

Een juf en een meester


Deze week was een speciale week. Het was de eerste volledige week waar we zowel een juf en een meester hebben. Meester Elias geeft ons nu les en een paar dingen zijn een beetje anders.
Wanneer we les godsdienst hebben, mag één iemand steeds de foto van de dag kiezen. Ons godsdienstthema gaat over natuur (gave en opgave) en dus moet de foto iets te maken hebben met natuur.

Winter en Mireau waren de eerste twee leerlingen die een foto mochten kiezen. Aardbeien en tomaten zijn natuurlijk verbonden met de natuur.



 Binnen godsdienst hebben wij ook over het scheppingsverhaal geleerd. Zo kwamen we te weten op welke dagen God het licht, de hemel, de planten, de dieren en de mens gemaakt heeft. Wij mochten in groepjes van elke dag een bibliodrama uitvoeren. Dit is een soort toneel zonder geluid. Van iedereen was het duidelijk welke dag het was!


Wisten jullie trouwens dat God de zevende dag uitrustte? Dat weten wij! Daarom dat zondag onze rustdag is tijdens de week.



Binnen ons wero-thema leren we over geluid en communicatie. We deden al een aantal proefjes en weten nu hoe je beter kan roepen, wat er gebeurt wanneer je een GSM in een glas stopt, wat er gebeurt wanneer je in je handen klapt bij een kaarsvlammetje...

Vanaf nu beveiligen wij ook onze oren beter. Luide muziek of lawaai is namelijk schadelijk voor onze oren, daarom dragen wij nu oordopjes. Dat is veel veiliger voor onze oren.

Bij meester Elias hebben we ook een klasbrievenbus binnen ons wero-thema. Daar kunnen we vragen over ons thema in stoppen en daar krijgen we dan de volgende les een antwoord op. 

Weten jullie misschien wie de eerste microfoon heeft uitgevonden?
David E. Hughes natuurlijk!
Hoeveel decibel is een festival eigenlijk? 
130 decibel en daarom beschermen wij onze oren.



En 4A zet nog steeds zijn beste beentje voor. De 'One mile a day' gaat nog steeds iedere dag verder. Al moeten we toegeven dat het deze week misschien iets lastiger was. De lente was duidelijk in ons land en we hadden sneller warm dan anders. Maar dat houdt ons niet tegen!


Volgende week gaan wij gewoon verder met juf Els en meester Elias en dromen dan al stiekem een beetje van de sportklassen :).

Groeten juf Els en meester Elias

vrijdag 5 mei 2017

schoolreis

De vroegste vogels waren op dinsdagmorgen de jongens van de vierde klas. Ook de meisjes waren op tijd om met de trein richting Brugge te vertrekken.
In het Boudewijnpark verkenden we eerst met heel de klas samen het park en pikten al enkele attracties mee. Daarna beken we de zeeleeuwenshow en picknickten we.
Na de middag leerden we ook bij over de zeehonden en volgden de dolfijnenshow.
Aangezien het heel rustig was in het park, kregen de vierdeklassers nog de kans om in groepjes van 4-5 personen zelf er eens op uit te trekken en te kiezen wat ze nog wilden beleven met hun groepje. Dat lukte perfect.
We sloten de dag af in Boboos indoorpark (passend, want het begon wat te 'miezer'regenen) en keerden tevreden en 'hollend' naar de trein terug. Een toffe dag !!!!
 Op woensdag vergezelde meester Elias ons in de klas en startte de stage . Hij blijft heel de maand mei en vanaf volgende week krijgen jullie van hem ook wat blogberichten.Welkom in onze klas, meester Elias !
 Tijdens het nieuwe taalthema rond water proefden de leerlingen als echte sommeliers 3 verschillende soorten water en ontdekten dat er bijna geen smaakverschil is tussen kraantjeswater en flessenwater...
dolfijngroeten,
juf Els