vrijdag 12 mei 2017

Een juf en een meester


Deze week was een speciale week. Het was de eerste volledige week waar we zowel een juf en een meester hebben. Meester Elias geeft ons nu les en een paar dingen zijn een beetje anders.
Wanneer we les godsdienst hebben, mag één iemand steeds de foto van de dag kiezen. Ons godsdienstthema gaat over natuur (gave en opgave) en dus moet de foto iets te maken hebben met natuur.

Winter en Mireau waren de eerste twee leerlingen die een foto mochten kiezen. Aardbeien en tomaten zijn natuurlijk verbonden met de natuur.



 Binnen godsdienst hebben wij ook over het scheppingsverhaal geleerd. Zo kwamen we te weten op welke dagen God het licht, de hemel, de planten, de dieren en de mens gemaakt heeft. Wij mochten in groepjes van elke dag een bibliodrama uitvoeren. Dit is een soort toneel zonder geluid. Van iedereen was het duidelijk welke dag het was!


Wisten jullie trouwens dat God de zevende dag uitrustte? Dat weten wij! Daarom dat zondag onze rustdag is tijdens de week.



Binnen ons wero-thema leren we over geluid en communicatie. We deden al een aantal proefjes en weten nu hoe je beter kan roepen, wat er gebeurt wanneer je een GSM in een glas stopt, wat er gebeurt wanneer je in je handen klapt bij een kaarsvlammetje...

Vanaf nu beveiligen wij ook onze oren beter. Luide muziek of lawaai is namelijk schadelijk voor onze oren, daarom dragen wij nu oordopjes. Dat is veel veiliger voor onze oren.

Bij meester Elias hebben we ook een klasbrievenbus binnen ons wero-thema. Daar kunnen we vragen over ons thema in stoppen en daar krijgen we dan de volgende les een antwoord op. 

Weten jullie misschien wie de eerste microfoon heeft uitgevonden?
David E. Hughes natuurlijk!
Hoeveel decibel is een festival eigenlijk? 
130 decibel en daarom beschermen wij onze oren.



En 4A zet nog steeds zijn beste beentje voor. De 'One mile a day' gaat nog steeds iedere dag verder. Al moeten we toegeven dat het deze week misschien iets lastiger was. De lente was duidelijk in ons land en we hadden sneller warm dan anders. Maar dat houdt ons niet tegen!


Volgende week gaan wij gewoon verder met juf Els en meester Elias en dromen dan al stiekem een beetje van de sportklassen :).

Groeten juf Els en meester Elias

Geen opmerkingen: