vrijdag 19 mei 2017

Een proper Moorslede


Deze week was Mireau jarig (15/05). Dat moesten we natuurlijk vieren met de klas. Mireau had lekkere wafels en chocolade mee. 
Nog eens een dikke proficiat aan Mireau!!!


Binnen de lessen godsdienst zoeken we nog steeds naar de foto van de dag. Meri, Lotte en Mats werden als naam getrokken en zij mochten dan ook een foto kiezen.
Een poes, honden en kersen zijn inderdaad verbonden met de natuur. 
Heel mooie foto's die gekozen werden!


 Woensdag was het mooi weer en na de 'One mile a day' bleven we nog even hangen rond het voetbalveld. Binnen de lessen godsdienst leren we over de natuur en hoe je ervoor moet zorgen. Het zou dan ook maar vreemd zijn als we geen actie zouden ondernemen.
We besloten om rond het voetbalveld en de kantine afval te gaan ruimen!



 Zoals jullie zien, vonden we dit erg leuk. Helaas 
hebben we ook heel veel afval gevonden. 
Laten we iedereen ervan overtuigen dat we voor
de natuur moeten zorgen en dat afval in een vuilnisbak hoort!

Binnen ons wero-thema hebben we een blikjestelefoon gemaakt. Vreemd toch dat je elkaar hoort spreken in een blik waar groenten in zaten. Maar dat komt door de trillingen die door het touw worden doorgegeven. Wanneer je meerdere blikjestelefoons met elkaar verbindt, kun je zelfs een 'groepsgesprek' houden. Zie je wel dat chatten ook anders kan :)



Volgende week gaan wij op sportklassen, we kijken er alvast naar uit. Hopelijk zit het weer een beetje mee en kunnen we zo nog meer ons best doen!

Tot snel! Groeten juf Els en meester Elias

Geen opmerkingen: