vrijdag 24 november 2017

voorleesweek

 Ons werothema 'Machtig Krachtig ' werd afgesloten met een kwartetspel in groepjes.
Omdat het de voorleesweek is ,werden de leerlingen beloond met elke dag een klein stukje voorlezen door de juf uit  het spannende boek 'De heksen' van Roald Dahl. Zelf nog wat oefenen op het hardop lezen thuis is ook heel belangrijk. We zijn aan oefenweek 3.
 Dinsdag kwam juf Aagje ons helpen om een presentatie te leren maken op de chromebooks. We oefenden op donderdag ook de groene letters van de linker- en rechterwijsvinger tijdens de typlessen.
We zijn ook gestart met een nieuw taalthema , namelijk 'feesten'. Daarin worden de vierdeklassers uitgedaagd door de Sint en de kerstman om zélf een klasfeestje te organiseren.Volmondig met een luide 'ja' gingen de leerlingen de uitdaging aan en hopen de opdrachten tot een goed einde te brengen. De eerste opdracht werd al goed volbracht, want Auke telefoneerde naar de directeur om toestemming te vragen voor het klasfeest en deed dat heel beleefd en correct.De eerste ster is binnen.
Ook in de wiskundelessen zaten we niet stil en startten we al met ons C-boek. We leerden over hoeken, veelhoeken,diagrammen,hoofdrekenen,...
heksengroeten ☺,
juf Els

vrijdag 17 november 2017

de wereld verkennen met virtuele brillen

Vorige vrijdag kregen we de kans om de virtuele brillen eens te testen. Meester David liet ons een ruimtestation en bergen zien en gaf wat uitleg. Waauw!!!. Het was precies of we er zelf in rondliepen. In januari krijgen we nog zo'n kans , maar dan wat uitgebreider.
In ons werothema 'Machtig Krachtig' ontdekten we de verschillende soorten batterijen en met een batterijtester konden we zien of ze nog vol of leeg waren. We leerden ook zorgzaam en vooral milieubewust er mee omgaan.
We trokken ook naar de Bunder voor de voorstelling: De ark van No-Way,een moderne versie van het bijbelverhaal. Het werd door de meeste kinderen én de juf best wel gesmaakt.
In de spellinglessen oefenen we vooral op de werkwoorden .Breuken, cijferen  en getallenkennis tot 10 000  kwamen aan bod in wiskunde. We leerden ook rekenen met de tijd door tabellen van trein en TV-programma's correct af te lezen (tijdstip)en hoe lang ze duren (tijdsduur).
Ondertussen vergeten we niet om ook in de herfst elke dag onze mijl te lopen. Het bosje kleurt mooi en er liggen al veel blaadjes op de grond. Zo beleven we ook telkens de seizoenen.En sommigen ruiken zelfs al de herfst. Tof hé !
herfstgroeten,
juf Els

vrijdag 10 november 2017

zingen voor Sint Maarten

De lopers die ingeschreven waren voor de  loopwedstrijd trotseerden het mindere weer en waren allen van de partij. Proficiat; 4de klassers !Na de herfstvakantie stonden we ook nog even stil bij de overleden mensen die we kennen.Zo maakten we een zakje vol verdriet waar we iets persoonlijks  instopten.We luisterden ook naar een mooi verhaal.
In ons taalthema 'nieuwsgierig naar nieuws' probeerden we als echte reporters een stukje nieuws voor te lezen. We probeerden ook de hoofdgedachte uit krantenartikels te halen en interviewden elkaar.

'Machtig krachtig ' heet ons nieuw werothema.We vertrokken vanuit een stuk speelgoed waarbij we ontdekten dat het werkt op spierkracht , batterijtjes  of netstroom .
Vooral meten en meetkunde kwam aan bod in de wiskundelessen. We maakten kennis met de millimeter, patronen en spiegelingen.
Vanavond is het Sint Maartensavond en deze middag zullen we al eens opwarmen door te zingen aan het bureau van de directeur.Voor de kinderen die op pad gaan; wees beleefd en voorzichtig. Trek je fluojas aan voor de veiligheid. Veel zanggenot alvast !
Sint-Maartensgroeten,
juf Els