vrijdag 29 juni 2018

Sportief het schooljaar afsluiten !

 Maandag riep juf Marianne de 4de klas uit als sportactiefste klas . Joepi !!! We droegen allen trots onze medaille.
Tijdens de champions league supporterden we voor onze klasgenootjes en Lune maakte zelfs het enige doelpunt ! Proficiat !
Heel wat leerlingen van het 4de behaalden een beker omdat ze sportactiefste leerling waren .We liepen deze week onze laatste mijls en rekenden uit dat we dit schooljaar met de klas  samen liepen tot in Afrika en elk apart tot in Parijs.
  De gordel werd gewandeld van Ledegem naar Moorslede in stralend zomerweer. Tussendoor genoten we van de voorstellingen van Pardoes.

Woensdag kwam Nelle vertellen over India en toonde foto's van waar onze zeepjes en loombandjes beland waren. De leerlingen luisterden heel geboeid naar wat ze allemaal te vertellen had.
 Achteraf demonstreerde ze wat rope skipping trucjes en mochten de leerlingen proberen in het DD-touw te springen . Dat lukte bij sommigen aardig.
Drie leerlingen toonden dat ze ook op muzikaal vlak heel wat talent hebben. Proficiat Mathis, Simon en Amber. Het  klonk echt heel mooi wat jullie al kunnen !

Donderdag was er barbecue en was iedereen in de kleuren van de Rode Duivels . Vandaag zal er afscheid gevierd worden van het 6de leerjaar.
Het schooljaar zit er weeral op ! Dankjewel alle vierdeklassers voor jullie inzet, enthousiasme en fijne momenten. De juf zal steeds met een blij gevoel aan jullie terug denken. En denk er aan: steeds stapjes vooruit zetten; groot of klein; dat maakt niet uit; als je maar vooruit gaat !Daaaaaaaag!!!!!!
Rode Duivelgroeten (blijven supporteren hé),
juf Els

vrijdag 22 juni 2018

Proefwerken.

Deze week maakten de leerlingen proefjes. De leerlingen werkten naarstig en werden tussendoor beloond met een knutselactiviteit of iets leuks.


Zo verdiepten we ons in het WK voetbal (schema invullen ) en zochten de verschillende landen op op de kaart of de chromebooks om te zien in welk werelddeel ze liggen. Jaja,...leerstof 5de en 6de!
 We werkten ook onze folder in groepjes af over 'Ei-land' en bespraken die met de klas. Sommigen staken ook weer wat bij in de trotsdoos van begin dit schooljaar.
Tussen de proeven in speelden we ook even in de zandbak en dat wordt nog altijd erg gesmaakt bij vierdeklassers !Binnenkort koopt de oudervereniging parasols aan, zodat het in te felle zon ook aangenaam wordt.Dankjewel !
De laatste  twee jarigen kwamen aan de beurt; Marie en Matisse !Proficiat ! De laatste kaartjes werden uit de doos getrokken, we zongen ons lied en het tractaat smaakte !

 Volgende week staat er nog heel wat op het programma. Met het mooie weer in het vooruitzicht, wordt de gordel, barbecue,...super !En... Wie wint de 'schoolchampion-league'? Wie wordt sportactiefste klas? De juf ziet er in elk geval naar uit...Jullie ook?
En huiswerkje voor het weekend...goed suporteren voor onze Rode Duivels, hé !
Rode Duivelgroeten,
juf Els



vrijdag 15 juni 2018

leeruitstap met de fiets


Vorige vrijdag trokken de 2 vierdeklassers met de fiets naar het Sterrebos als afsluit van het werothema over België. Daar kregen ze de opdracht om te helpen zoeken naar de helm van koning Albert I . 
De leerlingen werkten vlijtig in groepjes van twee , vonden op die manier  de koffer in het linkertorenkamertje en ontcijferden  de code zodat de helm weer terecht is.
Achteraf picknickten we op het terrein en fietsten dan weer veilig per 2 of na elkaar naar school.Het was een heel interessante en geslaagde leeruitstap. Bovendien leerden ze ook eens samen werken met iemand van de andere klas en dat viel bijzonder goed mee.Tevreden juffen dus ! 
Deze week werd er druk herhaald in verschillende oefenbundels. De vele leerstof komt nu wat samen en schrikt sommige kinderen af, maar dat is helemaal niet nodig. Rustig blijven , flink doorwerken en je goed concentreren op de vraagjes is de boodschap. Dan lukt het wel.
Ik wens iedereen nog veel succes met de proeven. Probeer op tijd in bed te kruipen, want goed uitgeslapen zijn is heel belangrijk. Toi,toi,toi; Jullie kunnen het wel !
koninklijke groeten van Albert I en...
juf Els

vrijdag 8 juni 2018

tussen-twee-vuren-tornooi

Maandag was er tussen het derde en vierde leerjaar het jaarlijkse tussen-twee-vuren-tornooi. De leerlingen zetten hun beste beentje voor en we wonnen de beker !
Dinsdag vierden we weer een verjaardag .Het traktaat smaakte .Proficiat , Laure !

 We werken heel wat af in de klas; allerlei herhalingoefeningen,ons leesdagboek,het stripverhaal van 'De Heksen', ons godsdiensthema rond de natuur,...
Tijdens de werolessen speelden we een dominospel over ons land en vandaag trekken we met de fiets naar het Sterrebos , als afsluit van ons werothema rond de wereldoorlog en onze koningen.Volgende week meer hierover.
herhalinggroeten,
juf Els

vrijdag 1 juni 2018

klaar voor de typ 10-test

 Amber werd deze week 10 jaar. Proficiat ! We zongen , smulden en ze trok één van de laatste verjaardagskaarten uit de doos.


In groepjes speelden we een kwartetspel over de geschiedenis van ons land.We leerden dat er niet steeds vrede was en hadden het over Ambiorix, de Noormannen, de eerste en tweede wereldoorlog.





De spreekbeurten werden afgerond en ons laatste thema van taal over 'Ei- land' is gestart. Daarin zullen we heel wat herhalen en het hebben over ...pretparken !

Tijdens de wiskundelessen herhaalden we de leerstof en maakten we ook onze mei-toets.






Donderdag oefenden we ons typ 10 en leerden de laatste speciale tekens op ons klavier. Volgende week volgt de test.

typ 10 -groeten,
juf Els