vrijdag 15 juni 2018

leeruitstap met de fiets


Vorige vrijdag trokken de 2 vierdeklassers met de fiets naar het Sterrebos als afsluit van het werothema over BelgiĆ«. Daar kregen ze de opdracht om te helpen zoeken naar de helm van koning Albert I . 
De leerlingen werkten vlijtig in groepjes van twee , vonden op die manier  de koffer in het linkertorenkamertje en ontcijferden  de code zodat de helm weer terecht is.
Achteraf picknickten we op het terrein en fietsten dan weer veilig per 2 of na elkaar naar school.Het was een heel interessante en geslaagde leeruitstap. Bovendien leerden ze ook eens samen werken met iemand van de andere klas en dat viel bijzonder goed mee.Tevreden juffen dus ! 
Deze week werd er druk herhaald in verschillende oefenbundels. De vele leerstof komt nu wat samen en schrikt sommige kinderen af, maar dat is helemaal niet nodig. Rustig blijven , flink doorwerken en je goed concentreren op de vraagjes is de boodschap. Dan lukt het wel.
Ik wens iedereen nog veel succes met de proeven. Probeer op tijd in bed te kruipen, want goed uitgeslapen zijn is heel belangrijk. Toi,toi,toi; Jullie kunnen het wel !
koninklijke groeten van Albert I en...
juf Els

Geen opmerkingen: