vrijdag 28 september 2018

op stap door onze gemeente

Clément verjaarde in het weekend en dat vierden we op maandag met ons verjaardagslied, kroon en klaskaart en een traktatie.Proficiat !
De toetsjes van ons eerste wiskundeblok zijn achter de rug. Nu weten we goed waar we vooral  extra kunnen op oefenen en we zijn gestart met blok 2. Ook bij taal maakten we kennis met het nieuwe thema;vreemde verhalen over vreemde dieren. We luisterden naar stukjes uit Pluk van de Petteflet en leerden over vooroordelen.
Ook ons eerste werothema over België loopt ten einde en we maakten onder een stralend zonnetje een leerwandeling door Moorslede.We kwamen langs de belangrijkste gebouwen , straten en monumenten. In groepjes werkten we aan een opdracht .
Tussendoor zongen we ook af en toe ons liedje 'de zeppelin', met de nodige gebaren er bij.
De eerste maand zit er op . De meeste leerlingen zijn de afspraken van de vierde klas al goed gewoon en  alles begint vlot te verlopen.De juf is tevreden, want er zitten veel flinke werkers tussen ! Maandag hebben we een dagje vrij om wat stoom af te blazen en  dan kunnen we er weer stevig tegen aan .
kermisgroeten,
juf Els

vrijdag 21 september 2018

Dag van de sportclub en strapdag

Ook Thieu was vorige week toch van de partij tijdens de stratenloop om samen met Yelena ,Danté en de juf onze klas te vertegenwoordigen; allemaal winnaars !

In de muzische les werkten we onze trotse schoen af en schreven er op een briefje onze talenten , of dingen waar we best trots op mogen zijn, op.Het resultaat mag gezien worden en...nee...het is niet voor de Sint bestemd😏

 De gewichten kwamen aan bod in wiskunde. In de zandbak probeerden we zakjes te vullen van een opgegeven gewicht, maar wat bleek? Elk groepje zat telkens ruim boven het vooropgestelde gewicht.
Ons eerste taalthema zit er op en dus ook de toetsjes...Sommigen hebben zich wat mispakt en zullen de volgende keer wat aandachtiger moeten werken...Geen nood, stapjes vooruit maken op elk vlak is de boodschap en goed luisteren naar de tips.
Twee speciale dagen deze week. Tijdens de dag van de sportclub haalden we onze eerste ster met de school binnen door in 15 verschillende sportuitrustingen naar school te komen. Vandaag is het strapdag.Het lied werd al in de klas gezongen (én er op gedanst).Hopelijk blijven de weergoden de fietsers, trappers en stappers welgezind. Dankjewel oudervereniging voor de uitwerking van de fiets -en wandelpool!!
trap- en stapgroeten,
juf Els

vrijdag 14 september 2018

Roald Dahlweek

We vierden deze week 2 jarigen; Mattiz en Willem.Ze trokken een verjaardagskaart uit de doos en we smulden wat lekkers. Proficiat allebei!
We beschilderden onze meegebrachte schoen.Volgende week werken we die af en stoppen er een brief in met onze talenten zodat het een echte 'trotsschoen' wordt.
                              
Er werd ook veel gewerkt en we maakten zelfs al een toetsje van rekentaal. Tussendoor liepen we elke dag onze mijl. Dat lukt bij de meesten al met nog 2 korte deeltjes wandelen. Sommigen kunnen ook al goed tempo maken. Dat betekent in een traag tempo voorlopen zodat iedereen mee kan en we nog kunnen praten. Zo kan de juf dan het rijtje achteraan afsluiten.
In ons eerste taalthema leerden we al over de werkwoorden; tegenwoordige en verleden tijd, persoonsvorm , infinitief en stam. Een hele boterham, zo in het begin van het jaar... Gelukkig zal daar nog veel op geoefend worden.
 De lengtematen kwamen aan bod in wiskunde. We leerden ook over de maanden, dagen en jaren (tijdsduur) en verdienden 5 minuutjes extra speeltijd door het duel te winnen en met de klas méér dan 200 juiste cijferoefeningen te maken in een kwartier !
Vandaag mochten de leerlingen wat werken in hun Roald Dahlboekje , want donderdag was het Roald Dahldag. Heel wat leerlingen zijn ook naarstig gestart met het lezen van boeken. Super !
Vandaag staat een eerste activiteit op het programma die meetelt voor sportactiefste leerling of/én klas. Veel succes aan Yelena en Danté met de loopwedstrijd deze avond. De juf komt supporteren en probeert ook haar beste beentje voor te zetten.
Roald Dahlgroetjes,
juf Els














vrijdag 7 september 2018

Samen op stap...naar een vijfsterrenschool !

 De eerste schooldag werden de leerlingen verwelkomd, als echte vips, op de rode loper . Dit schooljaar gaan we immers samen op stap... naar een vijfsterrenschool !
Daarom deden we ook met de hele school 'schoen'spelletjes tijdens het openingsmoment van het nieuwe schooljaar met de hele school.We zien het zitten om de 5 uitdagingen aan te gaan en in de loop van het schooljaar de sterren binnen te halen !
Ondertussen maakten we ook kennis met ons klaslokaal en leerden we Karolina, de nieuwe leerling wat beter kennen. Gelukkig zorgen er enkele vierdeklassers voor dat ze zich, ondanks het taalverschil, hier toch al vlug kan thuisvoelen op onze school.


Renée was jarig in augustus en we vierden haar verjaardag deze week.Het traktaat smaakte.Ze zette de kroon op en trok als eerste een zelfgemaakt kaartje van een klasgenoot. De fluojasjes werden door de oudervereniging nagezien en nu zullen we proberen die elke dag aan te hebben (de juf helpt wel de vergeetpotjes bij het onthouden daarvan...)
We startten al met het eerste woordpakket en in de lessen Nederlands hielpen we commissaris Clo-Clo met een misdaad door goed te lezen wat de getuigen te vertellen hadden. Er was zelfs 1 groepje dat dader, plaats én voertuig gevonden had; échte speurneuzen !
 Zo zijn we al goed gestart en de juf is tevreden ...Er werd al flink gewerkt, gespeeld, geknutseld, gelopen,... Het ziet er naar uit dat we een mooi schooljaar tegemoet gaan !De juf duimt er alvast voor !!Jullie ook?
schoenengroetjes,
juf Els