vrijdag 14 september 2018

Roald Dahlweek

We vierden deze week 2 jarigen; Mattiz en Willem.Ze trokken een verjaardagskaart uit de doos en we smulden wat lekkers. Proficiat allebei!
We beschilderden onze meegebrachte schoen.Volgende week werken we die af en stoppen er een brief in met onze talenten zodat het een echte 'trotsschoen' wordt.
                              
Er werd ook veel gewerkt en we maakten zelfs al een toetsje van rekentaal. Tussendoor liepen we elke dag onze mijl. Dat lukt bij de meesten al met nog 2 korte deeltjes wandelen. Sommigen kunnen ook al goed tempo maken. Dat betekent in een traag tempo voorlopen zodat iedereen mee kan en we nog kunnen praten. Zo kan de juf dan het rijtje achteraan afsluiten.
In ons eerste taalthema leerden we al over de werkwoorden; tegenwoordige en verleden tijd, persoonsvorm , infinitief en stam. Een hele boterham, zo in het begin van het jaar... Gelukkig zal daar nog veel op geoefend worden.
 De lengtematen kwamen aan bod in wiskunde. We leerden ook over de maanden, dagen en jaren (tijdsduur) en verdienden 5 minuutjes extra speeltijd door het duel te winnen en met de klas méér dan 200 juiste cijferoefeningen te maken in een kwartier !
Vandaag mochten de leerlingen wat werken in hun Roald Dahlboekje , want donderdag was het Roald Dahldag. Heel wat leerlingen zijn ook naarstig gestart met het lezen van boeken. Super !
Vandaag staat een eerste activiteit op het programma die meetelt voor sportactiefste leerling of/én klas. Veel succes aan Yelena en Danté met de loopwedstrijd deze avond. De juf komt supporteren en probeert ook haar beste beentje voor te zetten.
Roald Dahlgroetjes,
juf Els














Geen opmerkingen: