vrijdag 25 januari 2019

Winterse pret tijdens het lopen !

 We startten ons nieuw werothema met 'proeven van proefjes' en probeerden als echte wetenschappers na te denken. Wat gebeurt hier? Kan dat? Hoe komt het dat?
 Maandag was ook een zalig fris loopweertje en belofte maakt schuld. We hielden halt bij het speelpleintje om er onze 'verdiende' 15 minuutjes te ravotten.
De volgende 2 dagen was het opeens heel ander loopweer, maar daarom niet minder tof. We voelden wel dat het toch wat lastiger lopen is in die sneeuw en we ons tempo zeker moeten aanpassen. De sneeuw zorgde bij veel mensen voor wat ellende om ergens te raken , maar wij vonden ons bosje  supermooi, precies alsof we in de Ardennen waren...
We sloten taalthema 5 af met de toetsjes en werkten aan woordpakket 10 . Jaja, daar zijn we ook al halfweg de leerstof.
Ook bij wiskunde stond er heel wat nieuwe leerstof op het programma. We leerden handig vermenigvuldigen met 10,100,25,4,8,...telden gelijknamige breuken op en leerden over inkoopprijs, verkoopprijs, winst of verlies. Ook de termen eenheidsprijs en totale prijs kwamen aan bod. We leerden over de milliliter en geldwaarden. Een hele boterham dus ! Maar de vierdeklassers zetten zich goed in !
 Sneeuwgroetjes,
juf Els

vrijdag 18 januari 2019

Grootoudernamiddag !


Dinsdag was een speciale en drukke dag. Bijna 50 grootouders kwamen een lesnamiddag volgen bij de vierdeklassers.

Eerst kwam een lesje wiskunde en een spreeklesje taal aan bod. De leerlingen leerden hoe te discusiëren en een gepaste mening te verwoorden. Daarna werden enkele gedichtjes voorgedragen en een liedje gezongen en uitgebeeld.
De leerlingen werkten nog wat op de chromebooks en demonstreerden dat aan de opa's en oma's. De namiddag werd afgerond met een kopje koffie en wat cake (dankjewel aan de helpende handen en bakkers). Hopelijk heeft iedereen van de namiddag genoten; de kinderen en de juf alvast wel !
In de wiskundeles herhaalden we blok 5, maakten de toets en de remediëringsoefeningen en de leerlingen verzamelden 166 pingping tijdens de instaples wiskunde. Ze besloten daarmee 2 dingen te kopen als tussendoortje; het spel : ik zit in het groen en eens 15 minuutjes op het speelpleintje spelen na ons dagelijks looptochtje van 1 mijl.
Ook bij taal sluiten we thema 5 af en ook het werothema 'Iedereen telt mee' werd afgerond.Op naar nieuwe dingen... Zo zie je; in klas vier wordt hard gewerkt !
grootoudergroeten,
juf Els

vrijdag 11 januari 2019

Goed gestart in 2019 !

Het nieuwe jaar werd gestart met twee verjaardagen. De jongste; Roy was jarig in december en hij zette de kroon op op donderdag en de juf trok dinsdag een verjaardagskaart uit de doos. Voor beiden werd gezongen en we smulden iets lekkers.
Er werd deze week hard gewerkt tijdens de wiskunde en taallessen. We leerden woordpakket 8 en weten nu dat reclame de bedoeling heeft om te verkopen en ons soms kan misleiden. Dat kwam voor in het taalthema 'Wel?gezond? gezond en wel'
In de wiskundelessen stonden 'handige ' rekentechnieken op het programma,breuken, de omtrek van vlakke figuren en kijklijnen.Iedereen werkte heel goed en nu kunnen we blok 5 herhalen.
Tijdens ons werothema 'Iedereen hoort erbij ' ontdekten we dat we in groep meer weten dan alleen en sterker zijn. We hadden het ook over mensen met een beperking, bejaarden en onze grootouders.
Ondertussen zijn de uitnodigingen voor de grootouders al lang toegekomen en weten we dat heel wat opa's en oma's dinsdag enkele lesjes zullen bijwonen in de klas. We zien er naar uit...
nieuwjaars- en verjaardagsgroeten,
juf Els