vrijdag 11 januari 2019

Goed gestart in 2019 !

Het nieuwe jaar werd gestart met twee verjaardagen. De jongste; Roy was jarig in december en hij zette de kroon op op donderdag en de juf trok dinsdag een verjaardagskaart uit de doos. Voor beiden werd gezongen en we smulden iets lekkers.
Er werd deze week hard gewerkt tijdens de wiskunde en taallessen. We leerden woordpakket 8 en weten nu dat reclame de bedoeling heeft om te verkopen en ons soms kan misleiden. Dat kwam voor in het taalthema 'Wel?gezond? gezond en wel'
In de wiskundelessen stonden 'handige ' rekentechnieken op het programma,breuken, de omtrek van vlakke figuren en kijklijnen.Iedereen werkte heel goed en nu kunnen we blok 5 herhalen.
Tijdens ons werothema 'Iedereen hoort erbij ' ontdekten we dat we in groep meer weten dan alleen en sterker zijn. We hadden het ook over mensen met een beperking, bejaarden en onze grootouders.
Ondertussen zijn de uitnodigingen voor de grootouders al lang toegekomen en weten we dat heel wat opa's en oma's dinsdag enkele lesjes zullen bijwonen in de klas. We zien er naar uit...
nieuwjaars- en verjaardagsgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: