vrijdag 25 januari 2019

Winterse pret tijdens het lopen !

 We startten ons nieuw werothema met 'proeven van proefjes' en probeerden als echte wetenschappers na te denken. Wat gebeurt hier? Kan dat? Hoe komt het dat?
 Maandag was ook een zalig fris loopweertje en belofte maakt schuld. We hielden halt bij het speelpleintje om er onze 'verdiende' 15 minuutjes te ravotten.
De volgende 2 dagen was het opeens heel ander loopweer, maar daarom niet minder tof. We voelden wel dat het toch wat lastiger lopen is in die sneeuw en we ons tempo zeker moeten aanpassen. De sneeuw zorgde bij veel mensen voor wat ellende om ergens te raken , maar wij vonden ons bosje  supermooi, precies alsof we in de Ardennen waren...
We sloten taalthema 5 af met de toetsjes en werkten aan woordpakket 10 . Jaja, daar zijn we ook al halfweg de leerstof.
Ook bij wiskunde stond er heel wat nieuwe leerstof op het programma. We leerden handig vermenigvuldigen met 10,100,25,4,8,...telden gelijknamige breuken op en leerden over inkoopprijs, verkoopprijs, winst of verlies. Ook de termen eenheidsprijs en totale prijs kwamen aan bod. We leerden over de milliliter en geldwaarden. Een hele boterham dus ! Maar de vierdeklassers zetten zich goed in !
 Sneeuwgroetjes,
juf Els

Geen opmerkingen: