vrijdag 22 november 2019

wafels bakken voor rodeneuzendag

Tijdens ons werothema 'Machtig Krachtig' leerden we over het veilig gebruik van batterijtjes en hoe je er best milieuvriendelijk mee om gaat.
 Bij de start van het nieuwe taalthema 'Feesten' werden we uitgedaagd door de Sint en de kerstman om zélf een klasfeest te organiseren. Deze uitdaging zien de vierdeklassers volledig zitten . Ze willen bewijzen dat ze geen 'papkinderen' (zoals de Sint zegt) meer zijn.
 Maandag 'figureerden' de leerlingen van 4A en 4B in een kort filmpje, gemaakt door de oudervereniging om zo mee te doen aan een wedstrijd waarbij je de toiletten kan opfrissen.We duimen ...
Ook onze school zet zich in voor het goede doel. Dit jaar kozen we voor rode neuzendag . We stelden een kalender samen en verkochten die, we draaien plaatjes op de speelplaats met dj's meester Stijn en meester Thomas en we bakten op donderdag wafeltjes om vrijdag aan de leerlingen te verkopen.
De verschillende groepjes deden hun uiterste best en het rook overheerlijk. Dankjewel aan de helpende oma's en mama's. Onze initiatieven werden opgevangen door de televisie en er werd gefilmd. VTM beloofde dat we op rode neuzendag (vrijdag 29 november) in de uitzending zullen te zien zijn.Benieuwd...
rode neuzengroeten,
juf Els

vrijdag 15 november 2019

speurneuzen

Na enkele verlofdagen voor de leerlingen, gingen we op woensdag direct aan de slag als echte speurneuzen tijdens de instaples blok 4 van wiskunde . Door juiste oefeningen te maken kregen de leerlingen tips en konden 3 groepjes de juiste persoon wiens portefeuille verloren was uit Perdu aanduiden.
 We oefenen in spelling verder om de werkwoorden juist te leren schrijven en kennen nu al goed de begrippen infinitief, stam en uitgang.
 Ondertussen werkten we ook de laatste lesjes van taal thema 3 af en maken volgende week enkele toetsen daarover.We leerden dat een tekst is opgebouwd uit inleiding, midden en slot en maakten veel oefeningen op onderwerp en rest van de zin (gezegde). ook de persoonsvorm in een zin vinden is heel belangrijk . (ja-neevraag stellen !)
 Tijdens de muzische lessen kregen we zoals elke week weer hulp van juf Nancy, wat echt heel fijn is, zo met de twee klassen samen tijdens het knutselen. Na het bekijken van een fragment over 'kalligrafie' trokken we deze week zelf aan de slag met 2 verschillende opdrachten.
Een groep had materiaal meegebracht om voelinitialen te maken. Ze lieten klasgenootjes dan voelen en raden van wie het was. Anderen maakten' kriskras kleurzinnen' , waarbij ze hun fantasie konden gebruiken om gekke zinnen te maken in 'niet -passende ' kleurtjes.









 Tussendoor mochten we ook meespelen in een kortfimpje , gemaakt door de oudervereniging om zo mee te doen aan een wedstrijd . We beeldden een hele lange rij uit die stond te wachten om naar het toilet te gaan. Grappig !!! En nu hopen dat we winnen en zo de toiletten boven een opknapbeurt kunnen geven...
Sem is jarig in het weekend en dat vierden we p vrijdag passend met een kaart, zingen en iets lekkers. Proficiat !
speurneusgroeten,
juf Els


vrijdag 8 november 2019

een nieuwe speelplaats


Vlak voor de vakantie waren we met veel vierdeklassers (én de juf) aanwezig op de loopwedstrijd. Met zo'n enthousiaste sportievelingen zijn we goed op weg om sportactiefste klas te worden..☺
Op maandag waren er al vier speciale leuke dingen. Er kwam een nieuwe leerling in onze klas bij; Alya; Welkom ! We vierden de verjaardag van Emiel; we zongen , en werden getracteerd . Mmmm...We trokken naar de Bunder voor een voorstelling rond wetenschap waarbij we bijleerden over gassen, lucht, ...De moeite !En...we konden voor het eerst spelen op onze nieuwe speelplaats. Tof !!!!
 Tijdens ons taalthema 'Nieuwsgierig naar nieuws' probeerden we ons zelfgeschreven krantenartikel als nieuwsbericht passend voor te lezen per twee. W leerden ook goede vraagjes stellen bij een interview en maakten oefeningen over het onderwerp en de rest van de zin (gezegde)
 In godsdienst zagen we dat scherven kunnen vergeleken worden met conflicten, leerden we wat een conflict is en dat conflicten overal kunnen gebeuren. Nu zullen we ons nog verdiepen in de oorzaak (waarom)en hoe we  kunnen  reageren (wat kunnen we  doen bij een conflict )
 Tijdens de wiskundelessen herhaalden we blok 3, maakten de toets en oefenden we waaraan we zelf nog foutjes maakten.Zo maken de leerlingen  op bingel (of in onze bundel) elk aparte oefeningen wat voor hen nog meest nodig is.
Maandag is er vrijaf (11 november) en dinsdag pedagogische studiedag (leerlingen vrijaf). Dit weekend zullen veel kinderen zingen voor Sint- Maarten. Zorg voor de veiligheid (fluojasje ) en maak er een leuke (beleefde) zangavond van.
Sint-Maartengroeten,
juf Els