vrijdag 31 januari 2020

symbool voorstellen

 Het werothema 'Welkom in onze provincie 'is af. We kennen nu al onze 10 provincies , hun hoofdsteden en veel meer...Dit oefenden we in kleine stukjes en op de chromebooks voor we de grote toets maakten.
 Ook ons godsdiensthema 'symbolen' is af. Heel wat kinderen brachten een passend symbool mee en stelden het voor aan de klas. Zo zagen we duidelijk dat symbolen met emoties te maken hebben en voor elk van ons een diepere betekenis hebben. Mooi!
In de wiskundelessen leerden we cijferen met een getal met 2 cijfers , berekenden we tijdsduur en zijn nu bezig met herhalen van blok 6.We maken dus best eerst de oefeningen in ons werkschrfit waar we nog wat moeite mee hebben. Ook op bingel kunnen we terecht voor extra oefeningen en maken daar best een keuze uit.
 Donderdag stond in het teken van de algemene repetitie van onze musical 'Pinokkio'. Zo hadden ook wij eens de gelegenheid om cast A (voormiddag) en cast B (namiddag) en alle nummertjes van alle klassen te zien.
 De vierdeklassers zetten alvast hun beste beentje voor in hun nummertje en vonden het geheel heel mooi! Hopelijk kunnen de papa's, mama's en familie het evenveel smaken als wij deden !!! We zien al uit naar zondag !!!! Welkom allemaal !!
musicalgroetjes van Pinokkio
en juf Els

vrijdag 24 januari 2020

lopen met Fit en Fleur

We zijn weer een nieuwe loopuitdaging gestart. Dit keert daagt de 'Daily-Mile' organisatie ons uit om tegen 21 februari samen met Fit en Fleur de robot weer 'gezond ' te maken. Zo leren we ook waarom het voor welke onderdelen van ons lichaam gezond is om te lopen.
Om de 14 dagen gaan we met de klas zwemmen in de Amfoor. Voorlopig krijgen we nu zwemles van meester Pieter , aangezien juf Marianne afwezig is.Heel wat vierdeklassers zijn echte waterratten.
 Donderdag trokken we ook al eens onze passende plunje aan voor ons optreden in de musical 'Pinokkio'. Volgende week volgt de algemene repetitie. We zijn er helmaal klaar voor.
 Ons taalthema 'Gezond en wel ' is helemaal af en we maakten de toetsen en bespraken ze achteraf. In de spellinglessen zijn we bezig met woordpakket 10 (halfweg dus...)
 In de wiskundelessen leerden we over inkoopprijs, verkoopprijs, winst of verlies. We herhaalden de inhoudsmaten en leerden handig rekenen met x5,x50 en x25. We telden gelijknamige breuken op en oefenden op het vereenvoudigen (+ gemengde getallen)

loopgroeten van Fit en Fleure
en...juf Els


vrijdag 17 januari 2020

de provincies van ons land

 In de werolessen leerden we over de 5 Vlaamse en de 5 Waalse provincies van ons land en probeerden we de stukjes te puzzelen tot één België. Ook de provinciehoofdsteden kennen we bijna.
 Blok 5 van wiskunde is af en de toets werd gemaakt. Nu maken we oefeningen op de onderdelen waar we best nog wat extra aan oefenen.
 In de instaples van blok 6 verzamelden we in groepjes137 'pingping' en besloten om daarmee 2 leuke tussendoortjes te 'kopen'. Zo spelen we nog eens het spelletje 'Ik zit in het groen' en krijgen we 5 minuutjes extra speeldtijd...
Juf Aagje (ICT-coördinator) kwam ons helpen om elk een eigen uitnodiging voor de grootuouders op de computer te maken via google presentaties. Zo leerden we heel wat interessante vaardigheden bij .
 Juf Nancy hielp ons dan weer bij de ontwerpen van de voorgevel en lokaal aan de voorkant van onze school. Als echte architecten maakten de vierdeklassers er heel wat boeiende creaties van. Ook in het echt veranderde de voorgevel deze week zienderogen en zien we nu al welk kleurtje het zal worden (geen zwart dus zoals de meeste kinderen verkozen in hun werkje...)
Volgende week leggen we de laatste hand aan ons nummertje voor de musical 'Pinokkio' en brengen de leerlingen tegen donderdag in een zak (met naam erop geschreven) hun passende kledij mee.De musical is zo goed als uitverkocht, een echt succes ! Er kunnen wel nog wat frietjes besteld worden voor de liefhebbers...

groeten uit onze Westvlaamse provincie,
juf Els



vrijdag 10 januari 2020

Flinke start in 2020

De eerste week van het nieuwe jaar vierden we 2 jarigen; Jelle en de juf. Beiden kregen de kroon op, we zongen en smulden iets lekkers.
In de muzische les observeerden we de bouwwerken aan de voorgevel van de school om daarna zelf aan de slag te gaan met een schoendoos en onze eigen voorgevel te beschilderen of bekleven met papier.We creëren ook een eigen klasruimte binnenin.
 We werkten naarstig blok 5 van wiskunde af. Nu volgen nog twee herhalinglessen en woensdag de toets. Er staan weer oefeningen naar keuze op bingel.Het is zeker niet de bedoeling dat iedereen alle oefeningen maakt. De herhalingoefeningen zijn interessant als voorbereiding op de toets zelf. De extra oefeningen dienen voor wie een bepaald onderdeel nog wat extra wil inoefenen; vrijblijvend dus.
In de taallessen hadden we het over gezondheid en leerden over zelfstandige naamwoorden (eigennamen) en schreven we woordpakket 8.
verjaardagsgroeten,
juf Els