vrijdag 17 januari 2020

de provincies van ons land

 In de werolessen leerden we over de 5 Vlaamse en de 5 Waalse provincies van ons land en probeerden we de stukjes te puzzelen tot één België. Ook de provinciehoofdsteden kennen we bijna.
 Blok 5 van wiskunde is af en de toets werd gemaakt. Nu maken we oefeningen op de onderdelen waar we best nog wat extra aan oefenen.
 In de instaples van blok 6 verzamelden we in groepjes137 'pingping' en besloten om daarmee 2 leuke tussendoortjes te 'kopen'. Zo spelen we nog eens het spelletje 'Ik zit in het groen' en krijgen we 5 minuutjes extra speeldtijd...
Juf Aagje (ICT-coördinator) kwam ons helpen om elk een eigen uitnodiging voor de grootuouders op de computer te maken via google presentaties. Zo leerden we heel wat interessante vaardigheden bij .
 Juf Nancy hielp ons dan weer bij de ontwerpen van de voorgevel en lokaal aan de voorkant van onze school. Als echte architecten maakten de vierdeklassers er heel wat boeiende creaties van. Ook in het echt veranderde de voorgevel deze week zienderogen en zien we nu al welk kleurtje het zal worden (geen zwart dus zoals de meeste kinderen verkozen in hun werkje...)
Volgende week leggen we de laatste hand aan ons nummertje voor de musical 'Pinokkio' en brengen de leerlingen tegen donderdag in een zak (met naam erop geschreven) hun passende kledij mee.De musical is zo goed als uitverkocht, een echt succes ! Er kunnen wel nog wat frietjes besteld worden voor de liefhebbers...

groeten uit onze Westvlaamse provincie,
juf Els



Geen opmerkingen: