dinsdag 30 juni 2020

einde schooljaar !

 We werkten tot vrijdagmiddag aan taal en wiskunde en in de namiddag trakteerde de juf met een ijsje in de tuin.
 Maandag poetsten we de klas. Vonden er daar niet een paar leerlingen 'Zaza, de kakkerlak' uit het boek 'Pluk van de Petteflet ' waarvan juf net het laatste hoofdstuk voorgelezen had? 😉


 Vlinder was de laatste jarige in de rij. We vierden haar op gepaste wijze ! Proficiat ! De barbecue aten we op in onze bubbel in de klas en we kregen ook een ijsje , aangeboden door de oudervereniging als bedanking om onze fluojasjes 'steeds' te dragen !
Juf Marianne en mevrouw Annelies kwamen ook met de medailles van sportactiefste klas . Joepie !!!
Proficiat ook aan de sportactiefste leerlingen met hun beker : Rune, Sem, Julie en Marie !
 Vandaag nemen we nu echt afscheid. Het doet raar, na zo'n korte periode terug op school . Het was een raar 'coraonajaar', maar de juf zal steeds met een heel blij en warm gevoel terug denken aan deze klasgroep; jullie waren TOP ! Ik  zal jullie missen. Prettige vakantie !Het ga jullie verder goed !
vakantiegroeten,
juf Els 

vrijdag 26 juni 2020

Flink leren met tussendoor wat ontspanning

Deze week toonden de vierdeklassers door oefentoetsen te maken dat ze de leerstof van taal en wiskunde onder de knie hebben. Telkens werd er nog wat extra bijgestuurd en geöefend waar nodig. 
We vierden weer twee jarigen . Deze week kwamen Juliette en Alya aan de beurt. Proficiat beiden !!!
 Tussen het vele rekenwerk door stopten we ook een paar keer tijdens het lopen aan het speelpleintje waar de leerlingen 15 minuutjes extra beweegtijd verdiend hadden met oefeningen maken.
 Het thema 'verkeer' kwam nog wat verder aan bod. Meer en meer leerlingen komen zelfstandig naar school en daarom is het belangrijk dat we nog eens stil staan bij de verkeersregels en de veiligheid van voetganger en fietser.
 Deze middag sluiten we (letterlijk) de taal - en rekenboeken en dan hebben we maandag en dinsdagvoormiddag nog tijd om op te ruimen en dit speciale schooljaar op een leuke manier af te sluiten.
warme groeten,
juf Els

vrijdag 19 juni 2020

veel herhalen

 Deze week herhaalden we de leerstof wiskunde van het voorbije schooljaar in blok 12.Het is goed om nog eens alles te kunnen opfrissen. Volgende week volgen de oefentoetsen.
Aan de hand van  een controledictee en enkele taaltoetsen zien we waar er bij taal nog wat bijgestuurd kan worden en zullen we ons volgende week vooral toeleggen op zinsleer en woordleer (soorten woorden) . Ook de werkwoorden verdienen nog wat extra aandacht.
 In de namiddag kwamen telkens leerlingen aan de beurt om hun gekozen dier voor te stellen. We leren hier heel veel bij van elkaar en hoe we best iets voor een groep kunnen brengen.
 Het is ook aangenaam om enkele verjaardagen tussendoor te vieren. Noran en Shinouk ; proficiat !!! Het tractaatje smaakte !
 Geleidelijk aan verzamelen de leerlingen ook wat schriften en werkjes thuis (dit jaar eens niet op school) in een doos, want zonder dat we het echt beseffen zijn we al aan de laatste weken van het schooljaar beland...Wat vliegt de tijd. 
We zijn ook nog wat gestart met enkele verkeerslesjes en tips. Dit kwam dit schooljaar jammergenoeg in mei niet aan bod; maar het is toch wel belangrijk dat we ons veilig in het verkeer kunnen bewegen.
verkeersgroeten,
juf Els

vrijdag 12 juni 2020

Heel flink gewerkt !

Het werd een drukke , maar aangename werkweek. De leerlingen doen hun uiterste beste om alle nieuwe leerstof te her-en verwerken . De 4 overgelaten lesjes van wiskunde zijn ingehaald en vanaf nu kunnen we volop herhalen (en ontdekken waar nog wat bijgestuurd moet worden ) Met hard werken komen we er wel !!
 In de namiddag luisteren we ter afwisseling naar de spreekbeurten die werden voorbereid tijden de lockdownperiode. We horen interessante weetjes over verschillende dieren en leren heel wat tips over iets naar voren brengen.
 Ondertussen vierden we ook al twee jarigen van de voorbije weken (maanden). Manon en Marie kwamen als eerste aan de beurt. Proficiat allebei !
   


De zijn de nieuwe regeltjes in onze klasbubbel dus al wat gewoon, het voelt wat aan als september en we vergeten soms dat we al aan het einde van het schooljaar zijn...Toch zullen we nu nog twee weken verder hard blijven werken om alles onder de knie te hebben en ...de vierdeklassers kunnen dat wel ! Dat bewezen ze al de voorbije week, dus de juf heeft er alle vertrouwen in.
spreekbeurtgroetjes,
juf Els

vrijdag 5 juni 2020

Eindelijk terug na een lange coronaperiode!!!!

Wat een lange en speciale periode thuis. Halfweg maart hadden we helemaal niet gedacht dat we elkaar zo lang niet meer zouden terug zien. De hele periode thuis was zowel voor de kinderen, de ouders en de juf anders dan anders... Via de online lessen en de vele inspanningen van kinderen en ouders maakten we toch goede vorderingen van taal en wiskunde. Maar niets gaat natuurlijk boven het gewone klasleven !
Daarom zijn we weer super blij om vandaag weer in onze klas elkaar in het echt  terug te zien. Het voelt zoals 1 september ...en het is toch wel  anders...Juf met mondmasker, de banken wat uit elkaar, handgel, nieuwe regeltjes...
 Over de middag eten we ook elk op onze bank in de klas onze picknick op. Dat is ook wat wennen...We konden al wat lezen in de informatieve boekjes die we kregen van de oudervereniging met de opbrengst van de happy days. Dankjewel !!!
 Zo zijn we met goede moed gestart om er toch nog een goed en mooi einde van het schooljaar van te maken, waarbij we alle leerstof van wiskunde en taal hopen verwerkt te krijgen en op die manier vlot de overgang naar het volgende schooljaar kunnen maken.
blije groeten,
juf Els