vrijdag 19 juni 2020

veel herhalen

 Deze week herhaalden we de leerstof wiskunde van het voorbije schooljaar in blok 12.Het is goed om nog eens alles te kunnen opfrissen. Volgende week volgen de oefentoetsen.
Aan de hand van  een controledictee en enkele taaltoetsen zien we waar er bij taal nog wat bijgestuurd kan worden en zullen we ons volgende week vooral toeleggen op zinsleer en woordleer (soorten woorden) . Ook de werkwoorden verdienen nog wat extra aandacht.
 In de namiddag kwamen telkens leerlingen aan de beurt om hun gekozen dier voor te stellen. We leren hier heel veel bij van elkaar en hoe we best iets voor een groep kunnen brengen.
 Het is ook aangenaam om enkele verjaardagen tussendoor te vieren. Noran en Shinouk ; proficiat !!! Het tractaatje smaakte !
 Geleidelijk aan verzamelen de leerlingen ook wat schriften en werkjes thuis (dit jaar eens niet op school) in een doos, want zonder dat we het echt beseffen zijn we al aan de laatste weken van het schooljaar beland...Wat vliegt de tijd. 
We zijn ook nog wat gestart met enkele verkeerslesjes en tips. Dit kwam dit schooljaar jammergenoeg in mei niet aan bod; maar het is toch wel belangrijk dat we ons veilig in het verkeer kunnen bewegen.
verkeersgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: