donderdag 10 september 2020

kennismaken met Clo-Clo en veel meer...

In de taallessen leerden we al over werkwoorden en zochten de infinitief en de stam. We weten nu ook dat we de persoonsvorm kunnen vinden door de ja-nee vraag te stellen.
Als echte speurneuzen zochten we in tekstjes wie de graffitispuiter uit Brommelgem was , waar de daad gepleegd werd en met welk voertuig.
We schreven ook 'instructietaal' en controleerden of onze vier stapjes klopten.
In de wiskundelessen herhaalden we de lengtematen en rekenden met de tijd.Door heel goed te cijferen verdienden we extra speeltijdminuutjes.
De eerste jarige die de kroon op kreeg , was Levi.We zongen , hij trok een kaart en we werden getrakteerd. Proficiat, hoor !
In een vloergesprek noteerden we antwoorden over het bijbelverhaal van Jona.
Enkele leerlingen ontgroeiden hun fluojas en kregen een maatje groter . Dankjewel oudervereniging !
In de muzische lessen raakte ons kleurrijk groepskunstwerkje bijna af.
Ook de verjaardagsslinger kan bijna aan de muur hangen. We wachten nog eventjes tot de 2 zieke leerlingen ook hun werkje er kunnen bijhangen.
Ook in het lopen maken we grote vorderingen. We lopen nu al 1 toer helemaal en wandelen maar 1 keer bij de tweede toer !
Het boekje 'Ik pen' werd gestart en met een echte pen proberen we netjes te schrijven, rekening houdend met de schrijfwijze van elke letter.
De leerlingen zijn ook deze week een eerste keer gaan zwemmen.
We maakten kennis met Clo-Clo , onze Franstalige klaspop en zijn vrienden.en leren  door zijn verhalen en muziek  op een speelse manier enkele Franse woordjes kennen.
Franse groetjes van Clo-Clo en...
juf Els

 

Geen opmerkingen: