donderdag 24 september 2020

hoekenwerk en een nieuwe eetzaal knutselen

Vorige vrijdag startten we met het hoekenwerk. Via een doorschuifsysteem kunnen de vierdeklassers kennis maken met een heel aanbod aan activiteiten, zowel herhalend, uitdagend als ontspannend.
Het eerste taalthema zit er op en we maakten enkele toetsen. Achteraf oefenen we de dingen waar we nog wat moeite mee hebben.
Ook de AVI -niveaus werden dit jaar wat vroeger afgenomen (wegens wegvallen vorig jaar omwille van corona) zodat we vlug zich krijgen op hoe het lezen gesteld is. Op vrijdag krijgen de leerlingen de resultaten mee.
Blok 2 van wiskunde werd gestart met al enkel nieuwe dingen zoals 'het gemiddelde'.

We leerden ook een mailtje sturen via ons moorsledegemadres , rekening houdend met hoe je veilig omgaat met dit soort communicatie.

Jasper was de volgende jarige in de rij waarvoor we zongen. Hij trok ook een kaart uit de doos, we smulden iets lekkers en hij gooide met de dobbelsteen. Zo konden we luisteren naar zijn lievelingsliedje.
' Onze eetzaal ' kreeg een passend kleurtje , zowel de muren als het dak.We zongen ook enkele liedjes uit de oude doos , zoals de Zeppelin (mét gebaren).
In de werolessen vertelden we aan elkaar over voorwerpen van vroeger en schrokken er van hoe een bril, huis , toilet, fiets of...er vroeger uitzagen...Sommigen waren blij dat in deze tijd leven...
groetjes uit het verleden,
juf Els

 

Geen opmerkingen: