donderdag 1 oktober 2020

leren typen met typ 10

Na een vrije dag voor de kinderen (niet voor de juffen en meesters) werd er weer druk gewerkt en geleerd in de vierde klas. Het tweede deel van de week waren we zelfs de oudsten op school , aangezien de derde graad op zeeklassen zijn.
De boekjes van top 10 zijn toegekomen en zo kunnen we aan de slag om te leren typen. We oefenen nu nog op computerklavieren en leerden via pictogrammen de 6 groene letters van de linkerwijsvinger.
Tijdens de spellinglessen schreven we woordpakket 5 met de moeilijkheid -ig, ei of ij en woordjes op -elen,-enen,-eren . Spelling is niet voor iedereen het lievelingsvak, maar toch is het belangrijk om te blijven oefenen en veel te schrijven.

We zochten in groepjes(doorschuifsysteem) informatie op over vroeger en leerden heel wat bij over erfgoed.

Volgende week maken we enkele attributen die passen bij het thema 'Egypte' ; een kraag en hoofddeksel.Dit is een leuke opdracht van de oudervereniging ter vervanging van de Happy days. Daarvoor mag wat versiering (bv. spirelli meegebracht worden op maandag) Vrijdag dossen we ons dan helemaal uit voor de foto in Egyptische farao's .( tip: jongens; zwarte kledij, meisjes witte gewaden,...)
We oefenden wat ons hardop lezen in groepjes en de volgende 2 weken zullen we daar nog wat extra aan werken..
Tijdens de wiskundelessen leerden we de inhoudsmaten ,maakten LVS(leerlingvolgsysteem) testen en kennen nu het verschil tussen een (blok)staafdiagram  en een lijndiagram.
typ10 groeten,
juf Els

 

Geen opmerkingen: