donderdag 29 oktober 2020

nieuwslezers en reporters

Vorige vrijdag waren heel wat vierdeklassers blij om hun jeugdbeweging in de kijker te zetten  en trots hun uniform te dragen op een gewone schooldag.
We zijn er geraakt. Door elke dag 1 mijl te lopen , bereikten we de top van 4 hoge bergen. De juf stuurde een foto door als bewijs van deelname aan de challenge en wie weet...
In de muzische les beluisterden we het verhaal van de Bremer stradsmuzikanten en maakten een knutselwerkje daarrond met herfstblaadjes.
Ook de binnenkant van onze 'eetzaal' werd afgewerkt met stoeltjes, tafeltjes en soms 'echte' leerlingen...
In de wiskundelessen werkten we blok 3 af. We herhaalden en maakten de toets. 
We stonden ook even stil bij 'Allerheiligen  en Allerzielen ' en luisterden naar het mooie verhaal van 'toen oma alsmaar kleiner werd' waarin gemis, verdriet,..ter sprake kwam.

Als afsluit van ons thema over België en de provincies werkten we in groepjes aan een presentatie rond een passend thema.
Het nieuwe werothema 'Machtig Krachtig' startte met het onderzoeken van het meegebracht speelgoed. Werkt dit nu op batterijen, spierkracht of eleltrische stroom?
Per twee hadden we een artikel gemaakt , waarin feiten en gevoelens ter sprake kwamen. Donderdag probeerden we dat als echte nieuwslezers voor de klas te brengen, met aandacht voor lichaamshouding, articulatie en een goede start-en slotzin.
Volgende week is er een weekje herfstvakantie. Die wordt nog met 2 dagen uitgebreid om het coronavirus (hopelijk) wat te kunnen tegenhouden. We komen dus pas terug op 12 november. Daarom krijgen de leerlingen toch wat extra taakjes mee die ze op classroom kunnen vinden. Dit werd met hen overlopen in de klas. 
Toch vooral aan iedereen een deugddoende vakantie gewenst. Hou het veilig en hopelijk zien we elkaar allemaal op 12 november terug.
herfstvakantiegroeten,
juf Els

 

Geen opmerkingen: