donderdag 22 oktober 2020

op verkenning in onze gemeente

Tussen al het 'coronagolfnieuws' door, proberen we zo goed mogelijk de lessen in een positieve sfeer te laten verlopen, rekening houdend met alle coronavoorschriften...
dus nog wat meer ontsmetten van handen, banken,...verluchten van de klas...en zo hopen dat onze klas verder gespaard blijft. 
Donderdag kon de zwemles nog gewoon doorgaan en gaf juf Marianne een pluim over de goede vooruitgang bij het zwemmen van klas 4A.Proficiat ! De juf hoort dat graag , hoor ! 
Donderdagnamiddag trokken we er te voet op uit om onze gemeente wat beter te verkennen. Dit past in ons werothema over 'onze gemeente, onze provincie en ons land '
We kwamen langs heel wat openbare gebouwen, hoofdstraten , en monumenten of standbeelden .
Ook bij heel wat verkeersborden stonden we even stil om de betekenis uit te leggen.
We ontdekten ook verschillende gebieden uit onze gemeente :  recreatiegebied, woongebied, landbouwgebied,industriegebied,...
Tijdens de wiskundelessen leerden we over de vlakke figuren en hun eigenschappen. We oefenden ook de getallenkennis tot 10 000 en maakten bij cijferen delingen.We leerden ook de cijferklok lezen tot op 1 minuut.
We maakten bij spelling ons eerste controledictee en oefenen nu op onze foutjes. Nu komen er 5 weken geen woordpakketten bij maar leren we de spelling van de werkwoorden in de tegenwoordige tijd.
We doen mee met de 'one mile a day' wedstrijd van 'MOEV' waarbij we elke dag een stukje van een berg beklimmen (door kruisjes te zetten na het lopen van onze mijl) Zo beklommen we al de Mount Ventoux en de Mount Blanc  uit Frankrijk en nu zijn we bezig met de Kilimanjaro (in Afrika)
Zullen we ook de top van de hoogste berg van de wereld (Mount Everest )bereiken?
Dat weten we volgende week...
Morgen is het dag van de jeugdbeweging en mogen de leerlingen hun uniform aantrekken.
groetjes vanuit de bergen...
juf Els

 

Geen opmerkingen: