donderdag 7 januari 2021

Gelukkig en gezond nieuwjaar !

Juist voor de vakantie vierden we nog de verjaardag van Yentl. We zongen , hij trok de verjaardagskaart en we aten iets lekkers. Proficiat !
Een nieuwe start van het jaar, dus ook een start van veel nieuwe thema's. In wero staat gezondheid voorop. We sorteerden lege verpakkingen en ontdekten welke producten er gezond of ongezond zijn en maakten kennis met de voedings- en bewegingsdriehoek.
In de wiskundelessen berekenden we de omtrek van vlakke figuren , tekenden patroontjes verder, oefenden op het vergelijken van breuken (gelijknamig maken) en leerden handig optellen en aftrekken tot 10 000.
In de taallessen is het nieuwe thema : Wel? Gezond? Gezond en wel ! We laten ons nu minder misleiden door reclame en leerden figuurlijk taalgebruik. Ook de woordsoorten kwamen aan bod.
Tijdens de spellinglessen oefenden we woordpakket 9.
We knutselden sleetjes met figuurtjes er op in de hoop dat het bij ons ook eens zou sneeuwen...
Op de dag van driekoningen (woensdag) lazen we in  puzzelgroepjes over 1 van de drie Wijzen en vertelden dat dan door aan de anderen.
Zo maakten we een goede start van het nieuwe jaar waarin we hopelijk wat virusvrij verder kunnen werken en ook nog heel veel samen kunnen beleven.
nieuwjaarsgroeten,
juf Els

 

Geen opmerkingen: