donderdag 21 januari 2021

gezond kokerellen

Dit jaar konden we jammergenoeg niet zelf onze inkopen doen in de supermarkt (coronamaatregelen), maar brachten we zelf de ingrediënten mee om gezond te koken.
In groepjes zorgden we voor een lekker aperitiefje vol vitamientjes, een super gezond voorgerechtje, een smakelijk hoofdgerecht en een fris dessertje.
Iedereen had gelukkig de juiste spulletjes mee en werkte goed samen om alles klaar te maken en het trampolientje ook netjes achter te laten. Ook de afwas samen doen , hoort bij kokerellen !
Heel wat leerlingen proefden alles. Santé !
Aangezien zowel ons taal- als wiskundethema werd afgesloten, stonden er deze week heel wat toetsjes op het programma. Achteraf bespraken we die uitgebreid en leerden veel uit de extra tips.
Ook aan elkaar uitleg geven ,kan helpen om dingen beter te begrijpen.
Tijdens de instaples van wiskunde (blok 6 ) probeerden we in groepjes pingping te verzamelen om zo tussendoortjes te kopen.
We raakten aan 126 pingping en daarmee kochten de leerlingen *5 minuutjes langer speeltijd en *spelen van het spelletje 'ik zit in het groen' . Dat komt dus een van volgende dagen zeker nog bod.
Alles staat al klaar om morgen lekker en gezond  te ontbijten...De kinderen én de juf zien er naar uit. Ook mogen de vierdeklassers morgen hun symbool voorstellen.
smakelijk groetjes van alle koks uit 4A en
juf Els

 

Geen opmerkingen: