donderdag 14 januari 2021

leren programmeren en witloof kweken

Na een testweek worden de nieuwe speelgoedbakken bij mooi weer over de middag gebruikt. In onze bak zit aangepast speelgoed voor 4de, 5de en 6de leerjaar. Dankjewel , juffen van de speelplaatswerking voor het initiatief !


Begin januari is ook de juf jarig. De leerlingen zongen en er werd ook een kaart uit de doos getrokken , gegooid met de dobbelsteen en getrakteerd. Tof !

Juf Aagje kwam ons op dinsdag uitleggen hoe we kunnen starten met leren programmeren. dat deden we via 'code .org' waarbij we onder andere de 'angry bird' naar de juiste richting moesten sturen.
We hoorden weer een verhaal met de belevenissen van Clo-Clo , Sandrine en Arthur en maakten zo weer kennis met nieuwe Franse woordjes.
Het taalthema loopt op zijn eind en we leerden over verkleinwoordjes en alinea's. Ook 4 uitdrukkingen (zegswijzen) kwamen aan bod.
Tijdens de wiskundeles verstopten we ons helemaal, gedeeltelijk of juist niet om zo te leren over kijklijnen en wat dan wel of niet zichtbaar is. We deelden ook (cijferen) en oefenden de digitale klok.
De vierdeklassers waren niet bang om hun handjes vuil te maken en zo als echte boer of boerinnetje mee te helpen bij het starten van onze 'witloofteelt' , wat past bij ons werothema over gezonde voeding.

We volgden de stapjes die bij de witloofkit zaten om zo samen witloof op water te kweken in een emmer  . Elke dag heeft iemand zijn of haar (controleer)taakje. Hopelijk zien we binnen 3 weken echt resultaat.
De verkochte koekjes mogen  deze dagen afgehaald worden. De vierdeklassers staken de handen uit de mouwen om alles uit te laden en klaar te zetten in het lokaal.
koekjesgroeten,
juf Els

 

Geen opmerkingen: