donderdag 25 maart 2021

corona strooit (weer) roet in het eten

Zondag was het downsyndroomdag . Dat bracht Maxim op het idee om de maandag met de andere twee kousen naar school te komen. Daar deden heel wat vierdeklassers en de juf graag aan mee want anders zijn, dat vinden ook wij oké !
Na de neerslag en de temperatuur onderzochten we deze week de windrichting en windsnelheid . Zo hielden we tijdens onze dagelijks lopen van de mijl even halt om de zak in de lucht te steken en te ontdekken van waar de wind kwam.
We werkten met papier maché en onze ballonnen met papiersnippers staan nu te drogen. Waarschijnlijk zullen ze in de toekomst een andere bestemming krijgen dan de geplande kuikens ...
We werkten blok 8 van wiskunde af, herhaalden en maakten de toets. De vierdeklassers bewezen dat ze goed mee zijn met de wiskundeleerstof.
Ook bij Nederlands komen we aan het einde van thema 7. De toets  komt pas de woensdag na de vakantie.
Aangezien de vakantie een weekje vervroegd wordt er we spijtig genoeg geen afstandsonderwijs (digitaal) mogen geven, krijgen de leerlingen kans om enkele taakjes te maken .
Deze taakjes vinden de leerlingen via classroom (wat ze gewoon zijn). Dit zijn gevarieerde taakjes waaruit ze kunnen putten om wat te herhalen of extra  te oefenen . 
Dit omvat ook wat typen, hardop lezen, tekenen,lopen,...😏
Gelukkig werkten de leerlingen tot nu toe heel flink en zijn we prima geschoven met alle leerstof zodat we op dit gebied niet direct in de problemen komen .
Morgen oefenen we nog wat fietsvaardigheden (fiets niet vergeten !) ;vooral het naar links achterom kijken terwijl ze mooi blijven rechtdoor fietsen. Dit is heel belangrijk in het echte verkeer.

Een prettige (lange) vakantie gewenst !
paasgroeten,
juf Els



 

Geen opmerkingen: