donderdag 11 maart 2021

jeugdboekenweek 'Wat een feest' en stop motionfilmpje

Joepie; onze klaspuzzel raakte eindelijk af !
In maart is het jeugdboekenmaand. Het ideale moment om weer eens wat stil te staan bij lezen en ...juf kwam haar belofte na. Al 11 leerlingen lazen het boek van Sjakie en de chocoladefabriek helemaal uit en zo was het tijd om samen naar de film te kijken. Gezellig !
Aangezien we niet naar de bibliotheek konden trekken om het biebspel te spelen , deden we het dit jaar maar online. Per 2 vulden we de quiz in en... er werd hoog gescoord !
Dat de vierdeklassers veel bladzijden per week lezen , zagen we aan de leesmeter.. Die stond al vanaf de eerste week heel hoog ! Proficiat, lezers !
Donderdag kwam meester Jan ons wat uitleg geven over hoe we zelf een 'stop motion' filmpje konden maken via 'stop motion animator.' De leerlingen waren hier vlug mee weg  en maakten leuke en grappige filmpjes met beeld én bijpassende klank. 
De meegebrachte autootjes en legoventjes kwamen goed van pas.
We maakten ook de toets van taalbeschouwing en begrijpend lezen en oefenden de werkwoorden verder in.Tijdens  de wiskundelessen leerden we optellen en aftrekken van kommagetallen en leerden we over seconden (de tijd)
Zondagvoormiddag worden de pastaboxen geleverd. Dankjewel en smakelijk aan alle mensen die er een kochten en zo de school steunden. Als er een foto gemaakt wordt van het bereiden of het resultaat, kan je die doorsturen en nog een leuke prijs winnen.
boekengroeten,
juf Els









 

Geen opmerkingen: