donderdag 18 maart 2021

Wat een weer !

Onze waarnemingen van de temperatuur en neerslag van vorige week verwerkten we in een tabel.Dat past in ons werothema : Wat een weer ! Bovendien kunnen we hier heel wat wiskunde bij betrekken: gemiddelde,positieve en negatieve getallen, diagrammen,...
Alleen jammer dat er nog niet echt een lentezonnetje schijnt...
Ons godsdienstthema van Mozes zit er op . De leerlingen luisterden al die weken geboeid naar het bijbelverhaal en kunnen al vlot de volgorde van de prenten vertellen.
In de wiskundelessen leerden we de rekenmachine gebruiken en zagen we via een oefening in, wanneer we die best wel of niet gebruiken.
We leerden ook over honderdsten en duizendsten en zo komt de tabel met de kommagetallen alsmaar langer. 
In het taalthema 'Jong geleerd is oud gedaan' maakten we kennis met de bejaarden van het woonzorgcentrum 'De krasse knarren' en beluisterden nieuwsberichten over kranige oudjes.
We leerden ook info in tabellen en diagrammen gieten en hebben ook enkele vragen voor onze eigen opa en oma (interview)
We zochten de betekenis van woorden op in het woordenboek , of zochten hulp op een andere manier om zo toch te weten te komen wat het woord wil zeggen.
In de knutselles werkten we verder aan onze 'Cirkels' en het stripverhaal van 'Matlida'.
Ondertussen blijven we ons zo goed mogelijk aan alle maatregelen houden, veel ontsmetten, in de arm hoesten,ramen en/of deuren extra open zetten...en de banken en stoelen extra ontsmetten...
Alle letters van het typen zijn nu aangeleerd. Vergeet ook niet regelmatig te oefenen via typ10 online !
weer - of - geen -  weer...
vrolijke groeten,
juf Els


 

Geen opmerkingen: