zaterdag 30 oktober 2010

Spiegelen !


Deze week hebben we heel naarstig gewerkt. In plaats van woordpakketten staan er een vijftal weken 'werkwoorden' voor de deur ! Die regeltjes zijn niet van de poes en daardoor is het dubbel opletten geblazen. We oefenden ook het snelrekenen (commandorekenen) waarbij geen tussenstapjes genoteerd mogen worden. Tijdens de muzische lessen maakten de leerlingen een leuk halloween-maskertje. We hadden het ook over 'spiegelen' en probeerden per twee elkaars spiegelbeeld te zijn tijdens een moment bewegingsexpressie. De wiskundeles 'spiegelingen' werd hier ook aan gekoppeld.

Vrijdag vierden we de verjaardag van Renee en smulden van koekjes die zelfgebakken waren. Mmmm... De week werd weer afgesloten met ons wekelijks hoekenwerk op vrijdag .

Voor sommigen kinderen staat nog de loopwedstrijd zondag op het programma.Geef er maar een lap op, Elian,Clement,Xander,Arne, Lisette, Nelle,Edith en Axelle ! De kinderen van het koor hebben nog een halloweennamiddag te goed op donderdag. Aan iedereen een deugddoende vakantie gewenst. Jullie hebben het verdiend.
herfstgroetjes,
juf Els

vrijdag 22 oktober 2010

Fotozoektocht door Moorslede.


In ons werothema over onze gemeente leerden we de hoofdstraten, buurgemeenten, wijken,gehuchten,...terugvinden op een kaart van Moorslede. We trokken er ook dinsdagnamiddag op uit om dit alles nog beter te kunnen oriënteren. Daarbij kregen we ook als opdracht een foto van langs de weg te herkennen en de 4de klassers zijn blijkbaar goede speurneuzen hoor.

We maakten ook verschillende toetsen want volgende week volgt het eerste rapportje. Daarom leerden we vandaag ook in sociale opvoeding over de 8 soorten slimheid. Jammergenoeg kunnen die niet allemaal met punten beloond worden op een rapport ! Voor wie geïnteresseerd is, het bundeltje zal bij het rapport steken.
In godsdienst is het thema van Mozes af. De leerlingen luisterden geboeid naar het mooie verhaal. Sommigen kunnen zelfs het liedje vanbuiten meezingen. Nu rest ons nog een stukje van de film...

Vandaag waren er heel wat hun jeugdbeweging trouw en hadden hun uniform aan !
Moorsleedse groeten,
juf Els

vrijdag 15 oktober 2010

'Musical Fantasia';een gigafantastisch spectakel!


Wat een drukke week ! Zaterdag namen Amber, Renee, Clément,Nelle,Axelle, Laurens en Arne deel aan de wandeltocht en dit in een stralend nazomerweertje. Sommigen wandelden in groep met de school, anderen apart in familiekring. Enkelen kreeg de juf toevallig te zien om vlug er een kiekje van te nemen. Op dinsdag hadden we een toneelvoorstelling in de Bunder over de reizen van 'Gulliver'; woensdag was er pedagogische studiedag en vrijdag was een hééél speciale dag...Tussendoor hebben we extra hard gewerkt aan onze spelling, wiskunde, wero,...
We beeldden in groepjes het gedicht 'heksensabbat' uit, want dat was wel toepasbaar deze week...
Vandaag was dan de grote dag. Eerst was er maandopening (speciaal voo
r ons om 8.30 uur) en Xander kwam als een van de winnaars van een filmticket uit de bus want zijn affiche van de Happy Days was zichtbaar aan het venster.

Om 10.00 uur vertrokken we met de bus richting Muizen (Planckendael) . We waren stipt op tijd om te picknicken en om 2 uur startte de Muisical van het boek van Geronimo Stilton.
Het was echt genieten van de prachtige kostuums , decors, dansen,ja zelfs de geuren waren aanwezig...Kortom , een geslaagde uitstap ! Het verhaal was ook herkenbaar met het boek en we konden precies meevolgen tot waar wij gekomen zijn in het boek; écht tof!! Hopelijk hebben de leerlingen evenveel genoten als de juffen, maar ik vermoed van wel. Zonder files waren we zelfs een half uurtje vroeger dan gepland thuis, als dat geen meevaller is...

Voor de papa's en mama's ; morgen is het 'Happy Days' met als thema 'circus'; allen meer dan welkom want de oudervereniging heeft weer heel veel moeite gedaan om er iets moois van te maken en...het resultaat mag gezien worden. Veel fuifgenot !

Gigamuizerige happy daysgroeten,
juf Els

vrijdag 8 oktober 2010

Werelddierendag


Maandag 4 oktober was het werelddierendag , en dat zullen de leerlingen (én hun dieren ) geweten hebben.(zie meer foto's op de schoolsite) Heel wat verschillende dieren kwamen mee naar klas ; honden, poezen, konijnen, een parkiet, gerbels, vissen, cavia's, schildpadjes...een bonte mengeling dus. In de namiddag trokken we naar Duponzoo waar we in groepjes enkele opdrachten volbrachten. Alberta, de schoolgeit kreeg er ook een vriendin bij , maar die twee moesten eerst nog wennen aan elkaar. Dat hebben we met onze eigen ogen gezien.

We zochten ook een naam voor ons eigen nieuw klasdier. Het werd 'Speedo' de waterschildpad. Vanaf volgende week mag ze bij de kinderen in 't weekend (met een beurtsysteem) op vakantie komen. Zo werd ons dierenthema mooi afgesloten. De vierdeklassers zijn wel echte dierenvrienden.
De getallenkennis tot 10 000 lukt bij de meeste leerlingen aardig. De woordpakketten daarentegen zijn soms wat minder; niet vergeten te oefenen hé?

In sociale opvoeding hebben we het de eerste twee maanden van het schooljaar vooral over de leeuw(leider) en de kameel(volger) uit de axenroos en oefenen we daarop in de verschillende groepswerken die aan bod komen.
Morgen wordt het een mooie zonnige dag en hopelijk zijn er veel vierdeklassers die het zien zitten om een deugddoende wandeling te maken , in gezinsverband (gelijk welk uur) of met enkele leerkrachten die verzamelen om 13.15 uur aan het speelplein 'Levet Scone' .
Wandelgroeten,
juf Els

zaterdag 2 oktober 2010

Giga extra muizennieuws: wéér gewonnen!!!!

Joepiiiiiiiiiiii !!!Jaja, onze foto staat in' de wakkere muis' van het nieuwsblad. Volgende week krijgt de juf meer info.
Gigagroeten,
juf Els
P.S. De blog van deze week staat hieronder (bij vrijdag 1 oktober)

vrijdag 1 oktober 2010

Gewonnen!


Jaja, op maandagmorgen kregen we het heuglijke nieuws van de directeur dat onze klas weldegelijk de winnaar van een dagje Plopsaland was. De juf haastte zich op donderdag om bij de weekbode de ticketten af te halen. Aangezien Plopsaland nu tijdens de week gesloten is, zullen we na de paasvakantie richting Adinkerke trekken (vermoedelijk dinsdag 31 mei) . We hebben dus nog wat extra leuks om naar uit te kijken !
Woensdag zijn we gestart met het niveaulezen. In groepjes oefenen de leerlingen om het technisch lezen wat beter onder de knie te hebben. Binnen enkele weekjes krijgen de leerlingen ook een leeskaart mee voor thuis want bij hardop lezen is het spreekwoord 'oefening baart kunst' zeker waarheid.

Tijdens ons dierenthema van wero zochten we in groepjes info op over de dolfijn(het gekozen dier door de klas) op de computer en in verschillende boeken. We bespraken ook enkele dierengedichten.
Vandaag zijn we in wiskunde gestart met de getallen tot 10 000( lezen + noteren) Volgende week werken we daar mee verder.
Op vrijdag hebben we elk ons taakje om de klas netjes achter te laten. Iedereen probeert dat in orde te brengen, zo leren we ook dat netheid belangrijk is. Misschien kunnen de 4de klassers dat wel eens toepassen op hun slaapkamer thuis...

Aan de koorleden XXL ;een toffe 'natte ' dag gewenst ,morgen !
juichende groeten,
juf Els