vrijdag 29 april 2011

tandemlezen







De paasklokken waren ons niet vergeten en elk kregen we een bruin chocolade-ei dat gelukkig met dat mooie weer nog niet gesmolten was. In het begin van de week konden we ook twee jarigen vieren; Louise en Laurens die 10 kwamen in de paasvakantie. Dat was nog eens smullen.
Donderdag trokken de leerlingen naar Zonnebeke om deel te nemen aan de park- en bosspelen, een initiatief van 'SVS (stichting Vlaamse schoolsport). Gelukkig strooide de regen geen roet in het eten !


We zijn ook gestart met de spreekoefening , waarbij telkens twee leerlingen aan de beurt komen om te vertellen.Tijdens de wiskundelessen leerden we cijferen met kommagetallen en in taal zijn we aan woordpakket 17 . Het taal - en werothema van deze weken lopen parallel; namelijk 'water' . We bekijken al een video waarin we het effect zagen van waterverspilling en watervervuiling en wat mogelijke oplossingen zijn.

Ondertussen zijn we ook volop bezig met tandemlezen(per 2) waarbij een helper een lezer van een andere klas(3de lj.) wat aanmoedigt en verbetert waar het nodig blijkt (of omgekeerd).
tandemgroeten,
juf Els

vrijdag 8 april 2011

Sportklassen.





De sportklassen zitten er op !In de berichtjes hieronder kon je al wat de sfeer opsnuiven van de eerste dagen. Het was superleuk, dankzij een fantastisch meewerkende klas. De leerlingen hebben zich echt sportief van hun beste kant laten zien, er was heel veel enthousiasme maar ze hebben vooral ook heel goed overeengekomen; elkaar geholpen waar het nodig was of elkaar aangemoedigd. Dàt stemt de juf hééél tevreden, want uiteindelijk doen we het toch vooral daarvoor ; in groep samen kunnen leven en rekening met elkaar leren houden. Het was ook wel vermoeiend natuurlijk. Jammergenoeg moesten we voor de laatste dag vandaag 5 zieke leerlingen missen , want met zo'n zalig weertje was het precies schoolreis in de Palingbeek.

En Nelle , de jarige leerling van de dag, mogen we ook niet vergeten. We zongen eens in openlucht en smulden dan maar voor en na onze picknick van haar tractaatje.

Vergeet ook niet eens naar de talrijke foto's te kijken bij 4de klas ,want foto's zeggen soms meer dan woorden.

Aan iedereen een deugdoende paasvakantie,

hopelijk zie ik jullie binnen 14 dagen allen fris en monter terug,

sportieve paasgroeten,

juf Els

dinsdag 5 april 2011

weer wat berichtjes...






Ik sliep één van de eerste en mijn buur vertelde dat ik wat snurkte,maar ik sliep heel goed op mijn luchtmatras.(Xander) Tijdens het joggen liepen we op blote voeten en ik voelde dat wel op de stenen speelplaats ,maar heb toch volgehouden.(Andreas)


Tijdens het trampolinespringen,lukt het al met volldedige ronddraai.(Clément) Vanmorgen at ik 3lekkere boterhammetjes met choco.(Arthur) Vanmorgen was het sterrenslag en ik verdiende tien sterretjes.(Axelle) Ik was bijna gewonnen van Jason met de badminton.(Elian) Ik ben nu voor vieruurtje een appel aan het smullen (Lisette) Ik speel een gezelschapsspel met Arne, Axelle en Arthur.Ik hoop dat ik win.(Jasmine)

Ik zat bij Renee en Lisette om te aperitieven. Mmmm chipjes en fruitsap.(Amber)

Tijdens de keuzeactivieit koos ik voor denksport en estafette. Er waren er ook die rope skipping kozen.(Arne)

Ik at tijdens de barbecue een worst en kippeboutjemet veel groentjes en aardappelen.(Laurens)

t' Waren leuke gezelschapsspelletjes. Ik speelde iets van disney met Jasmine en Daphné.(Manon)

Nu beginnen sommigen te geeuwen,...dus; pijama aan, tanden poetsen, dagboekje aanvullen, knikkers in de sok , nog een verhaaltje en slaapwel !!!!!!!

Jammer dat het al de laatste nacht is (Nelle)

Tot morgen, mama's en papa's !!

't was supertof.

4 de klassers

maandag 4 april 2011

sportberichtjes!!



De dassen verloren hun staart tijdens het dassengevecht in de judozaal!.(Akira) Ik vond het leuk met de parachutes en de snelle mopjes. (Edith) 't Was superleuk tijdens het tussen-twee-vurentornooi, ook wel moeilijk maar we zijn gewonnen en krijgen de wisselbeker.(Sharon) Na de middag hebben we onze klas vol matrassen gelegd en ik vond dat heel leuk !Ik lig dicht bij Chiel-Jan.(Jason)


Het zwemmen was de max, vrij zwemmen in het zwembad voor ons alleen.(Yoshi) De croque-monsieurtjes waren superlekker en ik at er 4!(Nelle) De sportquiz was leuk, met moeilijke vraagjes en doe-opdrachten die leuk waren en tof verdeelde groepjes ; van elke klas 2(Renéé) Nu maken we ons klaar en ik heb al mijn tanden gepoetst.Ik vind het leuk !!I(Daphné) Ik lig hier met mijn knuffel te wachten tof juf vertelt uit het boek van Géronimo Stilton.(Louise) Sllaaaapwel allemaal !!!!! grtjs, 4de klas

vrijdag 1 april 2011

goed-gevoel(d)-sokken !



Maandag kregen we een rondleiding in de bibliotheek voordag we met het biebspel van start gingen. Door allerlei zoekopdrachten in groepjes juist te vervullen , kregen we puzzelstukken die we op het einde moesten samenleggen tot een heuse puzzel om zo de geheime code te kraken en...het is ons gelukt. Met een diploma op zak keerden we naar klas terug.



Vooraan in de klas hangen onze sokken. Elke avond stoppen we er enkele knikkers in volgens ons gevoel van de voorbije dag. Op het einde van de week overlopen we dan even en kunnen we zo eens nagaan wie zich de voorbije week wel of niet goed voelde en vooral;hoe kunnen we eventueel helpen of rekening houden met het gevoel van anderen. Een positief gevoel bij iedereen, daar streven we naar.

Op woensdag was er rommelmarkt . We hielpen ook met de peutertjes om iets passend te kiezen en te helpen bij het betalen. We maakten ook een grote toets van taal , wiskunde en spelling waarbij vooral de nieuwe leerstof van maart getoetst werd.Deze toetsen krijgen de leerlingen mee naar huis om eens te tonen. In de kerk hielden we vandaag een boeteviering waarbij we de parabel van de verloren zoon mooi zelf gespeeld hebben. Onze 'gebalde vuisten' werden verbrand en we konden huiswaarts keren met een open hand, een nieuwe start . Heel wat kinderen zien uit naar volgende week en vooral... het logeren in de klas zelf is voor heel wat leerlingen de max. De juf hoopt op een zonnige, sportieve en keitoffe week waarbij de leerlingen zich goed inzetten én vooral, waarbij rekening gehouden wordt met élke klasgenoot en iedereen zich op die manier goed voelt ! Maar met deze groep vierdeklassers kan dat zéker lukken !!! Slaapzak, luchtmatras, zwemgerief,sprotkledij, wat fruit en tussendoortjes, ...Pak maar alles in! valiesgroeten , juf Els