vrijdag 29 april 2011

tandemlezen







De paasklokken waren ons niet vergeten en elk kregen we een bruin chocolade-ei dat gelukkig met dat mooie weer nog niet gesmolten was. In het begin van de week konden we ook twee jarigen vieren; Louise en Laurens die 10 kwamen in de paasvakantie. Dat was nog eens smullen.
Donderdag trokken de leerlingen naar Zonnebeke om deel te nemen aan de park- en bosspelen, een initiatief van 'SVS (stichting Vlaamse schoolsport). Gelukkig strooide de regen geen roet in het eten !


We zijn ook gestart met de spreekoefening , waarbij telkens twee leerlingen aan de beurt komen om te vertellen.Tijdens de wiskundelessen leerden we cijferen met kommagetallen en in taal zijn we aan woordpakket 17 . Het taal - en werothema van deze weken lopen parallel; namelijk 'water' . We bekijken al een video waarin we het effect zagen van waterverspilling en watervervuiling en wat mogelijke oplossingen zijn.

Ondertussen zijn we ook volop bezig met tandemlezen(per 2) waarbij een helper een lezer van een andere klas(3de lj.) wat aanmoedigt en verbetert waar het nodig blijkt (of omgekeerd).
tandemgroeten,
juf Els

1 opmerking:

karenenjan zei

Hallo juf Els,
Ik vind het heel leuk dat je elke week iets op onze weblog zet.
Met ook een titel en soms een gekke.

GROETEN RENEE!