vrijdag 1 april 2011

goed-gevoel(d)-sokken !



Maandag kregen we een rondleiding in de bibliotheek voordag we met het biebspel van start gingen. Door allerlei zoekopdrachten in groepjes juist te vervullen , kregen we puzzelstukken die we op het einde moesten samenleggen tot een heuse puzzel om zo de geheime code te kraken en...het is ons gelukt. Met een diploma op zak keerden we naar klas terug.



Vooraan in de klas hangen onze sokken. Elke avond stoppen we er enkele knikkers in volgens ons gevoel van de voorbije dag. Op het einde van de week overlopen we dan even en kunnen we zo eens nagaan wie zich de voorbije week wel of niet goed voelde en vooral;hoe kunnen we eventueel helpen of rekening houden met het gevoel van anderen. Een positief gevoel bij iedereen, daar streven we naar.

Op woensdag was er rommelmarkt . We hielpen ook met de peutertjes om iets passend te kiezen en te helpen bij het betalen. We maakten ook een grote toets van taal , wiskunde en spelling waarbij vooral de nieuwe leerstof van maart getoetst werd.Deze toetsen krijgen de leerlingen mee naar huis om eens te tonen. In de kerk hielden we vandaag een boeteviering waarbij we de parabel van de verloren zoon mooi zelf gespeeld hebben. Onze 'gebalde vuisten' werden verbrand en we konden huiswaarts keren met een open hand, een nieuwe start . Heel wat kinderen zien uit naar volgende week en vooral... het logeren in de klas zelf is voor heel wat leerlingen de max. De juf hoopt op een zonnige, sportieve en keitoffe week waarbij de leerlingen zich goed inzetten én vooral, waarbij rekening gehouden wordt met élke klasgenoot en iedereen zich op die manier goed voelt ! Maar met deze groep vierdeklassers kan dat zéker lukken !!! Slaapzak, luchtmatras, zwemgerief,sprotkledij, wat fruit en tussendoortjes, ...Pak maar alles in! valiesgroeten , juf Els

Geen opmerkingen: