vrijdag 31 mei 2013

Veel fietsen !

Tijdens de fietsmarathon konden de leerlingen heel wat km afleggen. Dankzij die vele km fietsen behaalden we met de Bunderboog de overwinning, zowel van aantal deelnemers als kilometers. Heel wat vierdeklassers behaalden zelfs de medaille van 100km fietsen en meer en Zana behaalde zelfs de beker van 3de plaats bij de meisjes.


 Op maandag werd er door de oudervereniging een fietsparcour opgesteld en leerden de leerlingen behendigheid en rekening houden met verkeersborden.Zo sloten we ons verkeersthema op passende wijze af.



Voor ons nieuw werothema trokken we op speurtocht naar de berm, waar we vooral goed keken naar de plantengroei, de aarde en de diertjes die er vertoefden.


In de wiskundelessen zijn we volop aan het herhalen en sloten we de week af met een toets.Ook het laatste controledictee kwam aan de beurt. Kortom, bijna alle leerstof zit er op; nu wordt het nog een druk oefenen en herhalen , juni komt er aan !
groeten vanuit de berm,
juf Els

vrijdag 24 mei 2013

weer in de weer voor een veilig verkeer

Deze week hadden we 2 jarige leerlingen met 'een nieuwe voordeur', of is het ; een éérste voordeur? Dat werd weer zingen, kaartje uit de doos plukken en tracteren ...Ook Selina had een traktaatje bij omdat ze 9 jaar geleden een zware operatie doorstaan heeft en ze blij is waar ze nu staat ! Dat verdient ook een applausje !

 In de wiskundelessen zijn we gestart met herhalen. Dat is 'keihard werken', voor sommigen wat lastig, maar heel wat spannen zich extra in en raken ver met de oefeningen.Bravo !!
Tijdens de werolessen zijn we druk in de weer om 'Sam de verkeersslang' voller te krijgen door veilig en milieuvriendelijk naar school te komen. In groepjes speelden we ook de grote verkeersquiz op ketnet en leerden zo ook heel wat regels voor fietsers en voetgangers bij. Maandag mogen de leerlingen hun fiets meebrengen voor een fietsparcour , opgesteld aan de sporthal door de oudervereniging. Ook in het weekend kunnen de leerlingen tonen dat ze goed en veilig kunnen fietsen tijdens de fietsmarathon. Vergeet niet ; fluojasje van de school aandoen ! Voor de meesten; tot ergens in het weekend op de fietsmarathon; ik duim voor 'regen-en windvrij' weer. En hopelijk wat zon...
fietsmarathongroeten,
juf Els



vrijdag 17 mei 2013

'Goed gevoeld' sokken

 Lysander was jarig donderdag. Proficiat . Het smaakte ! Deze week konden we ook eens goed doorwerken aan de laatste restjes nieuwe leerstof. Zo probeerden we het laatste woordpakket onder de knie te krijgen, herhaalden we de woordsoorten, leerden in wiskunde tot 100 000 ...
Ondertussen brachten al heel wat leerlingen hun sok en knikkers mee zodat we elke dag de sok kunnen vullen met het motto, hoe beter we ons voelden , hoe meer knikkers in de sok. Dit testten we al eens uit op maandag met het vullen van de sokken naar aanleiding van onze sportklassen. En het resultaat was...dik gevulde sokken. Nu maar hopen dat we ons voor de rest van het schooljaar ook goed mogen voelen op school.

Ons nieuw werothema loopt gelijk met een schoolthema: weer in de weer voor een veiliger verkeer. Zo leerden we al veilig in groepjes het fietspad oversteken , maakten kennis met de verkeersborden en de voorrangsregels. Volgende week proberen we Sam de verkeersslang vol te krijgen met stickertjes omdat we zoveel mogelijk  milieubewust en veilig naar school zullen komen.
verkeersveilige groeten,
juf Els





donderdag 9 mei 2013

Sportklassen in Nieuwkerke

Eindelijk was het zover. Op maandagmorgen vertrokken we met 57 leerlingen  naar de Bosgeus om ons te installeren voor onze driedaagse uitstap. Na een lekkere lasagne over de middag hielden we verkenning in de buurt door een heuse fotozoektocht in 5 groepen.

Na een vieruurtje speelden we nog een reuze kwartetspel .Het slapen de eerste avond verliep vlot, al kwam het meeste 'lawaai' uit een onverwachte 'meisjes'kamer...


Dinsdag trokken we naar Westouter voor een avonturensportdag. Dat hield in; boogschieten, teambildingspelletjes, death-ride, muurklimmen en touwenparcour ! Dat was een hele belevenis en supertof !Na ons vieruurtje speelden we nog een tof boerenspel waarbij we stukken grond probeerden van elkaar te veroveren. 's Avonds wachtte ons nog een barbecue en konden we genieten van een tiental groepjes die tijdens het vrij podium iets naar voren brachten.
Op woensdag sprongen we met heel wat vroeg uit de veren voor de ochtendjogging in pyama en konden we ons na het inpakken van de valiezen weer sportief uitleven in groepen op de grote weide met sportspelletjes als plakbal, ganzenbord...Het laatste uurtje werden we jammergenoeg uitgeregend, maar we onthouden vooral het supertoffe weer van de voorbije dagen , de leuke sfeer, de helpende handen, de sportieve activiteiten,de blije en dankbare gezichten; kortom de vele supertoffe momenten.Dankjewel, vierdeklassers, voor jullie enthousiasme. De juf keerde heel moe, maar met een tevreden gevoel huiswaarts !
Groeten uit Heuvelland,
juf Els






vrijdag 3 mei 2013

sportief op de fiets !

Na een vrije dag was het op dinsdag sportdag. In de voormiddag konden we ons uitleven in de sporthal met verschillende balspelen in groepjes met de tweede graad door elkaar. Dat eindigde in een tornooitje.

Na de middag haalden we onze fiets van stal om enkele behendigheidsproefjes af te leggen en 5 toertjes rond de Finse piste af te leggen in zo weinig mogelijk tijd. De draai vormde voor sommigen een probleem. Ook al wisten de leerlingen dat ze daar heel traag moesten fietsen, een paar val- (gelukkig niet erg) en slippartijtjes (opzettelijk??) waren niet te vermijden.



Het tofst vonden de leerlingen naar de overkant fietsen en niet als tweede, of voorlaatste of... mogen eindigen, zonder ook voeten op de grond te zetten natuurlijk. Met twee fietsen en een hand geven was ook een hele klaus, maar oefening baart kunst. Sommigen vonden toch vrij vlug een goede tactiek.
Donderdagnamiddag waren er park en- bosspelen in Zonnebeke en nu maken we ons stilaan klaar om te vertekken op sportklassen volgende maandag. De juf maakt zich wat zorgen of alle bagage wel mee zal kunnen in de bus of de auto's van de juffen;dus wil je de omvang wat beperken a.u.b?
Breng alvast maar allemaal je spotief en goed humeur mee , en met de zon van de partij wordt het zeker top !
sportieve groeten,
juf Els